avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Gard intre proprietati
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Gard intre proprietati

Pentru imprejmuirea proprietatii, cu acordul verbal al vecinului am hotarat construirea gardului. Astfel, fundatia a fost turnata 10 cm pe proprietatea mea si 10 cm pe proprietatea vecinului, stalpii fiind amplasati direct pe hotar. Gardul este facut din plasa bordurata care a fost pusa pe partea mea, stalpii ramanand la vecin. Vecinul nu are banii necesari pentru continuarea gardului si in acest caz sunt nevoita sa il construiesc tot eu pana la capat. Va rog sa ma lamuriti daca gardul astfel construit avand plasa de partea mea si stalpii de partea vecinului poate fi considerat a fi construit de vecin chiar daca acesta nu a contribuit cu bani (am inteles ca exista o cutuma in acest sens, necuprinsa insa in codul civil).
Cel mai recent răspuns: sandua , utilizator 23:03, 2 Noiembrie 2009
Daca vecinul a consimtit la construirea gardului comun ,si a specificat ca nu poate participa material , dumneavoastra, intrucat ati decis asupra edificarii singur , alocand o anumita suma , nu va veti putea recupera cheltuielile cu gardul comun.
Trebuie sa existe buna invoiala cu privire la constructia unui gard comun (si referitor la sumele de bani investite in aceasta constructie ).
Daca exista un acord comun , hotarand asupra gardului-proprietate comuna fortata si perpetua, atunci oricare dintre copartasi e indrituit a suporta , in mod egal , cheltuielile privitoare la acesta.
Ultima modificare: Luni, 2 Noiembrie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Va multumesc pentru raspunsul dat. Totusi, chiar daca nu recuperez cheltuielile, gardul facut, daca are stalpii la vecin si plasa amplasata spre proprietatea mea poate fi considerat ca este facut de catre vecinul care nu a contribuit cu bani in baza acelei cutume incetatenita potrivit careia, proprietarul gardului este cel de partea caruia sunt stalpii gardului(in cazul meu sunt pe partea vecinului) chiar daca acesta nu a contribuit cu bani si in realitate gardul a fost facut in totalitate de mine??
Stimate domn , acel gard nu se face din apa si nisip ....va mai trebuie si alte materiale pe care presupun ca le cumparati ! Deci veti avea facturi si chitante pe numele dvs ! Cum poate vecinul pretinde ulterior ca a edificat un gard fara sa aiba documentele justificative pentru materiale?!:hammer:
Plus ca nu puteti construi un gard fara autorizatie de construire! Ori acea autorizatie se va obtine pe numele celui care depune dosarul la primarie , deci pe numele dvs , caci dvs vad ca ati initiat aceasta operatiune! Sau cumva planuiti sa construiti gardul fara autorizatie?:D
Va multumesc pentru raspuns. Intr-adevar acesta a fost si rationamentul meu care a fost insa bulversat de interpretari ale unor persoane asa zise "autorizate" si "avizate". Nu se pune problema construirii fara autorizatie, tanand cont ca aceasta cuprinde nu numai imprejmuirea ci si casa care se va construi pe acest teren.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotar teren - vecin rautacios florentin86 florentin86 Buna seara, sunt in posesia unui teren intr-o zona plina de loturi de teren in care abia se incep constructiile, am construit cu autorizatie un gard din placi ... (vezi toată discuția)
Gard despartitor - "conflict" cu vecinul este vorba despre gardul ... BogdanIliescu BogdanIliescu Gard despartitor - \"conflict\" cu vecinul Este vorba despre gardul care delimiteaza terenul pe care mi-am construit casa. Gardul este de plasa de sarma pe ... (vezi toată discuția)
Stalp de colt impins de vecin SANTIER SANTIER Buna ziua! Am construit un gard din teava rectangulara introdusa in beton pana la fata pamantului si apoi am aplicat plasa fi 4 cu ochiuri de 10 x 10 cm ... (vezi toată discuția)