avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 507 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Bună ziua, Aș dori să întreb dacă se poate în ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Bună ziua, Aș dori să întreb dacă se poate în cazul în ...

Bună ziua,
Aș dori să întreb dacă se poate în cazul în care un propietar care deține două apartamente alăturate, cu perete din beton ce le desparte, să obțină autorizație pentru a sparge peretele pentru a face o ușă care să permită intrarea dintr-un apartament în altul. Vă mulțumesc anticipat pentru răspunsuri!
Cel mai recent răspuns: robert1958 , utilizator 15:32, 18 Iulie 2023
Lucrul acesta se face adresind intrebarea la primarie, prin solicitarea unui certificat de urbanism.
Vă mulțumesc!
@veronicavera

Având în vedere faptul că spargerea golului de ușe va „ agresa” o diafragmă de beton care face parte din structura de rezistență a clădirii, deci posibil să pună în pericol rezistența mecanică, stabilitatea și siguranța clădirii sau a altor proprietăți individuale, ca să nu mai pierdeți vremea cel mai sigur este să vă adresați compartimentului Disciplina în Construcții din cadrul Primăriei.

Vedeți și dispozițiile art. 34 alin. 2 și art. 41 din legea nr. 196/2018.

Mă abțin să formulez o opinie.

Ultima modificare: Marți, 18 Iulie 2023
robert1958, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre spatii comune la bloc rmarius rmarius As dori si eu sa stiu daca cineva sparge pereti sau adauga pereti din rigips unde reclam sa-i verifice daca au autorizatie (nu ma intereseaza sa-i amendeze ci ... (vezi toată discuția)
Recompartimentare / amenajare apartament - e necesara autorizatie? vch2009 vch2009 Buna ziua, Vreau sa renovez apartamentul si sa mut o usa interioara cu doi metri mai incolo pe perete(peretele nu este de rezistenta). Usa va fi pe ... (vezi toată discuția)
Renovare apartament. acord notarial vecini Lex999 Lex999 Buna ziua. Am nevoie sa remodelez un perete in bucataria apartamentului. Sunt in legatura cu un arhitect care mi-a spus ca pe langa toate avizele este nevoie ... (vezi toată discuția)