avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 672 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... pot folosi pe un ambalaj o fotografie in care apar in ...
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

pot folosi pe un ambalaj o fotografie in care apar in fundal ...

Buna ziua,
Pot folosi pe un ambalaj o fotografie in care apar in fundal produse cu marci distincte? Exemplu: Intr-un sertar (noi vindem accesorii pentru mobilier si ambalajul prezinta sertarul) se afla si paste Barilla, cereale Nestle, etc.
Pot folosi legal aceasta fotografie, avand in vedere ca acele produse sunt doar produse din sertar si noi vindem accesorii pentru mobilier si nu alimente. Este Fair use?
Ultima modificare: Marți, 18 Iulie 2023
MKIFL, utilizator
Cel mai recent răspuns: MKIFL , utilizator 09:00, 19 Iulie 2023
e de preferat sa nu folositi marci foarte cunoscute sau macar din Romania. nu e fair use, fiindca va folositi (intentionat sau nu) de aceste marci ca sa atrageti privirile. insa daca expunerea dvs nu e prea mare, e posibil ca marcile respective sa nu se oboseasca sa va notifice, etc. practic, acest lucru se va intampla atunci cand market share-ul dvs va creste suficient.
teoretic, nici o institutie a statului nu are in atributii initierea vreunei actiuni penalizatoare, din oficiu. dar asta stiti deja.
Ultima modificare: Marți, 18 Iulie 2023
adriandimitriu, utilizator
Multumesc frumos!
Se poate sesiza proprietarul firmei care produce alimentele si ajungeti la proces.
Multumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nelãmurire înregistrare marcã magazin articole sportive ºi bãcãnie mjuovy mjuovy Buna ziua, Vreau sa inregistrez marca unui MAGAZIN SPORTIV (vanzare haine, articole sportive si accesorii sportive) marca unei BACANI (vanzare de alimente, ... (vezi toată discuția)
Bună ziua am copiat într-o carte câteva poze de pe net, wikipedia, ... dobrote46@yahoo.com dobrote46@yahoo.com Bună ziua Am copiat într-o carte câteva poze de pe net, wikipedia, b.u, etc. Dacă este legal (descărcarea era posibila, nu am văzut să fie ... (vezi toată discuția)
Mai risc un proces daca am retras foto postata fara drept pe blog? sylvya04 sylvya04 Buna ziua. Am facut o gafa, pentru care imi pare rau acum, dar cred ca e prea tarziu. Detin un blog personal in care am postat unele obiecte personale spre ... (vezi toată discuția)