avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 791 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Stagiu de cotizare concediu medical! Bună ziua, dacă ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Stagiu de cotizare concediu medical! Bună ziua, dacă sunt angajat ...

Stagiu de cotizare concediu medical!
Bună ziua, dacă sunt angajat de pe 11 ianuarie 2023 și pe 14 iulie am avut o internare în spital, a fost îndeplinit stagiul de cotizare de 6 luni pentru a putea beneficia de concediu medical? De la firma nu vor sa îmi elibereze adeverinta de salariat standard ceruta din spital deoarece spune ca nu beneficiez de concediu medical!
Cel mai recent răspuns: CHKa , utilizator 01:23, 25 Iulie 2023
Anterior acestui job am lucrat în perioada 24 februarie 6 iunie 2022, iar din 6 iunie pana în ianuarie anul acesta am avut asigurare de sanatate platita

Ionut.ion a scris:

Nu, acolo spune 6 luni anterior lunii in care primesti concediul
In cazul dvs. trebuia 01.01.2023-30.06.2023 sa fie 6 luni...

Dar am intrebat si mai sus, ce ati facut inainte de acest job?
Poate puteti lua perioada lipsa de acolo...

Ultima modificare: Joi, 20 Iulie 2023
Dumitru67, utilizator
Atunci consider ca ar trebui sa mergeti cu acel contract de asigurare la angajator, acesta va emite adeverinta cu perioada lucrata si diferenta de zile revine din acel contract de asigurare.

Nu cunosc exact procedura, poate va ajuta cineva cu un raspuns mai complet sau sunati la Casa de sanatate pentru indrumare.
Din 11 ianuarie 2023 și pana la 14 iulie ... sunt 6 luni si cateva zile ..nu vad de unde se spune ca nu exista stagiu?
Sunt dar OUG 158/2005 la Art. 7 spune ca acestea trebuie sa fie anterior lunii in care beneficiaza de concediu
Stagiul minim de asigurare pentru acordarea drepturilor prevăzute la art. 2 alin. (1) lit. a)-d^1) este de 6 luni realizate în ultimele 12 luni anterioare lunii pentru care se acordă concediul medical. ( anterior lunii Iulie, in acest caz...).

De accea am spus ca ar putea beneficia de concediu medical daca adauga la stagiul actual si cele cateva zile lipsa din contractul de asigurare platit.
Dar nu stiu exact procedura...
Ultima modificare: Luni, 24 Iulie 2023
Ionut.ion, utilizator
Cei de la casa de sănătate spun ca, contractul de asigurare de sanatate plătit, nu se adaugă la Stagiul de 6 luni pentru concediul medical

Ionut.ion a scris:

Sunt dar OUG 158/2005 la Art. 7 spune ca acestea trebuie sa fie anterior lunii in care beneficiaza de concediu
Stagiul minim de asigurare pentru acordarea drepturilor prevăzute la art. 2 alin. (1) lit. a)-d^1) este de 6 luni realizate în ultimele 12 luni anterioare lunii pentru care se acordă concediul medical. ( anterior lunii Iulie, in acest caz...).

De accea am spus ca ar putea beneficia de concediu medical daca adauga la stagiul actual si cele cateva zile lipsa din contractul de asigurare platit.
Dar nu stiu exact procedura...

Alte discuții în legătură

Concediu medical neplătit m am angajat la actualul loc de muncă ... Miramirela2101 Miramirela2101 Concediu medical neplătit M am angajat la actualul loc de muncă pe 12.02 fiind prima zi de lucru. După data de 12 august am avut un CM de 4 zile care nu ... (vezi toată discuția)
De ce refuza angajatorul plate concediului medical al soției? ... Alexandru9898 Alexandru9898 De ce refuza angajatorul plata concediului medical al soției? Soția are 5 luni stagiu cotizare la fostele locuri de muncă plus o lună la actualul loc pe ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie concediu medical de maternitate adrian04s adrian04s Buna ziua, Am urmatoarea nelamurire in urma depunerii dosarului: Sotia a lucrat in baza CIM 5 ani ( 2005 - AUGUST.2010 ). Ultimul an a fost un contract ... (vezi toată discuția)