avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 293 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Plata concediului medical
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Plata concediului medical

Am si eu o nelamurire privind plata concediului medical.Am inteles din ce am citit pe internet ca trebuie sa fi lucrat o luna ca sa ti se acorde concediu.eu am contract pe perioada detenrminata de 3 luni,am lucrat o luna jumatate apoi mi-am luat concediu medical 1 luna jumatate pentru ca am avut o fractura.Este primul meu loc de munca cu carte de munca,am mai lucrat anul trecut 3 luni cu contract individual de munca,fara sa-mi faca carte de munca.Daca puteti sa ma ajutati si pe mine sa-mi spuneti daca mi se va plati 75% din salariu mi-ati fi de mare ajutor!!
Cel mai recent răspuns: Nicoleta Ilea , Consultant resurse umane 17:40, 29 Ianuarie 2010
punctul meu de vedere , pe durata contractului de munca beneficiati de toate drepturile de salariat inclusiv concediu medical cu conditia sa fi cotizat o luna din ultimele 12 luni anterioare concediului medical(O.U.G.158/2005)
Fractura = urgenta
asta am citit si eu ca trebuie sa fi cotizat ultimele 12 luni dar in alt articol am citit ca s-a schimabt legea si ca trebuiam 6 luni,apoi o luna.Daca ar fi si ei mai expliciti cand ar publica un articol ar fi foarte ok...
OUG 158/2005
Art. 7. - Stagiul minim de cotizare pentru acordarea drepturilor prevazute la art. 2 alin. (1) lit. a)-d) este de o luna realizata in ultimele 12 luni anterioare lunii pentru care se acorda concediul medical
Urgentele medicale se platesc indiferent daca aveti sau nu stagiu
Art. 9. - Asiguratii au dreptul la concediu si indemnizatie pentru incapacitate temporara de munca, fara conditii de stagiu de cotizare, in cazul urgentelor medico-chirurgicale, tuberculozei, bolilor infectocontagioase din grupa A, neoplaziilor si SIDA. Lista cuprinzand urgentele medico-chirurgicale, precum si bolile infectocontagioase din grupa A este stabilita prin hotarare a Guvernului

Daca ne spuneti ce cod de indemnizatie aveti pe certificatul medical va spunem si cum veti fi platit
Ultima modificare: Joi, 28 Ianuarie 2010
titiana, utilizator
Probabil pe perioada spitalizarii a primit CM cod 06 si pentru restul perioadei CM cod 01.

Alte discuții în legătură

Concediu medical cod 14 busubianca busubianca Pentru o persoana care este angajata de 1 luna, nu indeplineste stagiul de cotizare de 6 luni in firma, dar are concediu medical din luna urmatoare cu codul ... (vezi toată discuția)
Concediul medical in prima luna de angajare ramona_i ramona_i Buna ziua! Pe data de 6 aprilie 2010 am fost angajata la o firma, iar pe data de 3 mai 2010 am intrat in concediu medical deoarece am descoperit ca trebuie ... (vezi toată discuția)
Concediu medical mihaela_gabriela mihaela_gabriela Buna ziua, am angajat o persoana, incepand cu 03/06/2015 iar in data de 29/06/2015 a fost internat pentru hepatita virala acuta de tip b... i se plateste ... (vezi toată discuția)