avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Plata concediului medical
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Plata concediului medical

Am si eu o nelamurire privind plata concediului medical.Am inteles din ce am citit pe internet ca trebuie sa fi lucrat o luna ca sa ti se acorde concediu.eu am contract pe perioada detenrminata de 3 luni,am lucrat o luna jumatate apoi mi-am luat concediu medical 1 luna jumatate pentru ca am avut o fractura.Este primul meu loc de munca cu carte de munca,am mai lucrat anul trecut 3 luni cu contract individual de munca,fara sa-mi faca carte de munca.Daca puteti sa ma ajutati si pe mine sa-mi spuneti daca mi se va plati 75% din salariu mi-ati fi de mare ajutor!!
Cel mai recent răspuns: Nicoleta Ilea , Consultant resurse umane 17:40, 29 Ianuarie 2010
Din punctul meu de vedere vei primi indemnizatia in procent de 100% ,fractura fiind o urgenta medico-chirugicala conform bazei de mai jos. Succes!

art. 10 din OUG 285/2005 (4) In cazul in care stagiul de cotizare este mai mic de o luna, pentru situatiile prevazute la art. 9 si 31, baza de calcul a indemnizatiilor o constituie venitul lunar din prima luna de activitate pentru care s-a stabilit sa se plateasca contributia, cu respectarea prevederilor alin. (2).

Art. 9. - Asiguratii au dreptul la concediu si indemnizatie pentru incapacitate temporara de munca, fara conditii de stagiu de cotizare, in cazul urgentelor medico-chirurgicale, tuberculozei, bolilor infectocontagioase din grupa A, neoplaziilor si SIDA. Lista cuprinzand urgentele medico-chirurgicale, precum si bolile infectocontagioase din grupa A este stabilita prin hotarare a Guvernului.

LISTA - cuprinzand urgentele medico-chirurgicale,precum si bolile infectocontagioase din grupa A

162. traumatismele aparatului locomotor (fracturi, luxatii, entorse, rupturi de tendoane, rupturi musculare), cu exceptia celor determinate de alcoolism;
Am avut asta vara o asemenea situatie, o luna CM , s-a trecut cod 01 si am primit 75% din salariul net, in loc de 1500 ron am primit cam 1200 ron
codul este 01 trecut,nu am avut spitalizare,am stat imobilizata la pat...pana la urma cel mai bine ma interesez la firma unde lucrez..sa vedem ce spun si ei.
Pentru concediu medical cod 01 veti primi 75%

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu medical cod 14 busubianca busubianca Pentru o persoana care este angajata de 1 luna, nu indeplineste stagiul de cotizare de 6 luni in firma, dar are concediu medical din luna urmatoare cu codul ... (vezi toată discuția)
Concediul medical in prima luna de angajare ramona_i ramona_i Buna ziua! Pe data de 6 aprilie 2010 am fost angajata la o firma, iar pe data de 3 mai 2010 am intrat in concediu medical deoarece am descoperit ca trebuie ... (vezi toată discuția)
Concediu medical mihaela_gabriela mihaela_gabriela Buna ziua, am angajat o persoana, incepand cu 03/06/2015 iar in data de 29/06/2015 a fost internat pentru hepatita virala acuta de tip b... i se plateste ... (vezi toată discuția)