avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1497 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Antecontract de vanzare-cumparare apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Antecontract de vanzare-cumparare apartament

Antecontract de vanzare-cumparare apartament cand vanzatorul e in strainatate

Se poate semna un antecontract in strainatate si trimite notarului electronic? Eu locuiesc in strainatate si nu pot din motive personale sa merg in tara sa semnez in persoana antecontractul pt vanzarea unui apartament mostenit. Cumparatorul vrea neaparat sa facem antecontract, si eu nu prea am pe nimeni sa imputernicesc.

Aici, poti semna orice document in fata unui oficial de banca, doctor, parlamentar sau avocat/notar si ei dau scrs ca au fost martori ca ai semnat in fata lor documentul si ca ti-au verificat identitatea, apoi il poti trimite oriunde. Dar nu stiu daca pot face asta pt Romania? Sau pot sa cer la consulatul Romaniei de aici sa autentifice antecontractul daca il semnez in fata lor? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Diana Mrs , utilizator 22:41, 28 Iulie 2023
Și în România e la fel. Semnați antecontractul în fata notarului și apoi, îl folosiți oriunde.
Asadar, fie veniți personal în România, fie ii faceți cuiva o procura la Ambasada sau Consulat.
Ultima modificare: Duminică, 23 Iulie 2023
raluk0207, utilizator
Multumesc. S-a rezolvat, caci cumparatorul a renuntat la antecontract si facem totul cand vin in tara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imputernicire contract vanzare cumparare radu_l radu_l in urma cu un an am incheiat un precontract pt un apartament iar acum lucrez in strainatate si as vrea sa inchei contract de vanzare cunparare. nu gasesc in ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, sper sa ma ajutac=ti cu un sfat in legatura cu situatia ... Nath Nath Buna ziua, sper sa ma ajutati cu un sfat in legatura cu situatia in care ma aflu. :) Eu locuiesc in Anglia si nu pot din cauza locului de munca sa imi iau ... (vezi toată discuția)
Inchiriere apartament in lipsa proprietarului ili47 ili47 Buna, asi dori sa dau in chirie apartamentul fiicei mele ,cine este in strainatate . Ce acte sunt necesare la Adm Finantelor ? ( ea doreste sa ... (vezi toată discuția)