Un chirias își poate face buletin la adresa unde a inchiriat fără acordul proprietarului?(nu e vorba de viza de flotant) .Având în vedere ca buletinul se face pe 10 ani și chiria poate fi doar pe 1 an , iar la adresa pot veni amenzi pe numele chiriasului când nu va mai fi acolo-poate avea aceasta vreo repercursiune asupra proprietății cum ar fi sa nu poți vinde pina nu se achita amenda?
mai multe lamuriri puteti primi daca faceti o petitie la evidenta populatiei sau mergeti efectiv pana acolo .
e dreptul omului sa isi faca buletin ca acolo sta, cand nu va mai sta, corect e sa isi reinnoiasca buletinul. Vedeti tot la evidenta daca a facut-o si daca a ramas cu domiciliul in casa dvs, nu aveti decat sa cereti sa se anuleze, nu e greu deloc, nici de inteles si nici de facut.
mai multe lamuriri puteti primi daca faceti o petitie la evidenta populatiei sau mergeti efectiv pana acolo .
e dreptul omului sa isi faca buletin ca acolo sta, cand nu va mai sta, corect e sa isi reinnoiasca buletinul. Vedeti tot la evidenta daca a facut-o si daca a ramas cu domiciliul in casa dvs, nu aveti decat sa cereti sa se anuleze, nu e greu deloc, nici de inteles si nici de facut.
Da. Nu era problema sa își facă buletin la acea adresa, dar doar pe perioada contractului. Dacă un contract este pe 1 an sa zicem,pe restul de 9 ani cit este buletinul valabil cine ii da dreptul sa mai aibă adresa în buletin la adresa unde a locuit cu chirie???
Articolul 36 se modifică și va avea următorul cuprins:
Articolul 36
Persoana care găzduiește o altă persoană care nu are înscrisă în actul de identitate adresa la care locuiește efectiv după trecerea termenului prevăzut la art. 31 alin. (1) are obligația de a se prezenta împreună cu aceasta la serviciul public comunitar de evidență a persoanelor de la locul unde este situat imobilul, în vederea exprimării consimțământului de primire în spațiu, făcând excepție persoanele prevăzute la art. 32 alin. (2) lit. a).
Se poate face CI dar doar cu exprimarea consimțământului. Nu merge chiriașul de capul lui. Nu mai induceți lumea în eroare.
gi-jane2
Moderator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Dvs cititi multe, dar intelegeti mai putin.
Nu scrie nicăieri ca nu poate. Din ce ati citat, rezulta ca daca el nu o face , va trebui sa mergeti cu el sa faca asta, sa ii faceti domiciliu sau resedinta.
Pentru a-si face buletin la adresa are nevoie de dovada adresei de domiciliu si dovada adresei de domiciliu/resedinta se poate face cu unul din urmatoarele documente:
a) acte incheiate in conditiile de validitate prevazute de legislatia romana in vigoare, privind titlul locativ;
Acte privind titlul locativ
- contractul de donație a unui imobil tip locuință;
- contractul de vânzare-cumpărare a unui imobil tip locuință;
- contractul de vânzare-cumparare sau de donație a unui imobil tip locuință cu clauza de abitație, uz sau uzufruct viager, contractul de schimb de locuințe;
- contractul de construire a unui imobil tip locuință, însoțit de procesul-verbal de predare-primire a locuinței sau de recepție preliminară;
- contractul (convenția) de partaj voluntar;
- contractul de întreținere sau contractul de rentă viageră;
- certificatul de moștenitor;
- hotărârile judecătorești, rămase definitive și irevocabile, privind: partajul unui imobil tip locuință; atribuirea dreptului de proprietate aunui imobil cu destinație de locuință; retrocedarea unui imobil; constatarea uzucapiunii imobiliare; hotărârile / ordonanțele de adjudecare a unui imobil cu destinația de locuință;
- contracte de închiriere (locațiune) care au ca obiect un imobil tip locuință: din fondul locativ de stat, proprietate personală (înregistrat la Administrația Finanțelor Publice sau la notar), proprietate a unei persoane juridice, accesoriu contractului de muncă plus adeverință salariat;
- contractul de comodat (împrumutul de folosință) a unui imobil cu destinația de locuință, încheiat la notar;
- extras de carte funciară, actualizat (să nu fie mai vechi de 30 zile );
- titluri de proprietate înscrise în Registrul de Inscripțiuni și Transcripțiuni Imobiliare
- autorizația de construcție a unui imobil tip locuință, însoțit de procesul-verbal de predare-primire a locuinței sau de recepție preliminară;
Sursa: Directia locala de evidenta a persoanelor, Sector 6
Chirias
Liana21
Va rog sa-mi spuneti, daca un chirias care a locuit intr-un apartament inchiriat mai mult de doi ani are dreptul sa solicite proprietarului sa faca demersurile ... (vezi toată discuția)