avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1806 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Buna ziua , sunt in postnatal si am un bebe care face ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Buna ziua , sunt in postnatal si am un bebe care face 2 anii ...

Buna ziua , sunt in postnatal si am un bebe care face 2 anii in decembrie anul acesta sunt insarcinata cu al 2 lea bebe si nasc in februarie cum pot face suprapunere cu bebe 2?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:38, 27 Iulie 2023

Cornel Vasile a scris:

Intr-adevar, la contractul de munca ..ce presupunere inchiderea? ..aici este problema ..a radiat societatea sau nu mai vrea activitate pe cod acen restaurant?

Firma nu poate fi radiata sau inchisa din cate am inteles momentan nu vrea sa mai faca nimic pe ea
Vam lasat mesaj in privat !
1. Potrivit art.10 alin.8 din Legea nr.202/2002, la încetarea concediului de maternitate sau a concediului de creştere şi îngrijire a copilului în vârstă de până la 2 ani, respectiv 3 ani în cazul copilului cu handicap, salariata/salariatul are dreptul de a se întoarce la ultimul loc de muncă sau la un loc de muncă echivalent, având condiţii de muncă echivalente şi, de asemenea, de a beneficia de orice îmbunătăţire a condiţiilor de muncă la care ar fi avut dreptul în timpul absenţei.

2. Asadar, persoana aflata in CC are dreptul sa revina la ultimul loc de munca avut inainte de intrarea in CCC sau la un loc de munca echivalent cu acesta ...Cu toate ca textul de lege nu reglementeaza expres si obligatia angajatorului de a va primi la munca la terminarea CCC, aceasta obligatia decurge dintr-unul din principiile dreptului civi, conform caruia, un drept subiectiv apartinând unui subiect de drept, de regula îi corespunde o obligatie altui subiect de drept (a celui de la care se pretinde sa savârseasca ceva). Altfel spus, dreptului persoanei de a reveni la locul de munca dupa terminarea CCC ii corespunde obligatia angajatorului de a va primi inapoi.

3. Daca vor sa radieze societatea, atunci sa va concedieze pentru desfiintarea postului ..asa se poate .
Si sa inteleg ca la terminarea ccc cu bebe 1 asta in decembrie nu pot face concediu si cu bebe 2 daca este deja o luna de zile distanta ?
Daca societatea va fi inchisa , unde o sa duceti concediul medical pentru plata daca c.i.m. este activ?

Cornel Vasile a scris:

Daca societatea va fi inchisa , unde o sa duceti concediul medical pentru plata daca c.i.m. este activ?

Momentan nu este inchisa ca sunt eu ca angajat pana in decembrie , in acest caz ce este de facut?
ce ma sfatuiti sa fac ?

Alte discuții în legătură

Ccc2 Fojuh Fojuh bună ziua. eu sunt în ccc1 copilul împlinește 2 ani în data de 27.03.2020 sunt din nou însărcinată iar bebe 2 ar trebui sa se nască la începutul ... (vezi toată discuția)
Încetarea cim in perioada ccc Cotodana Cotodana Bună ziua! In data de 31 decembrie am intrat în CCC. De curând am fost anunțată că voi fi concediată pt că magazinul la care lucrez se va desființa. ... (vezi toată discuția)
Buna dimineața. sunt însărcinată, urmează să nasc și planific ... Mihaela1984mh Mihaela1984mh Buna dimineața. Sunt însărcinată, urmează să nasc și planific sa intru in concediu de maternitate cu 2 săptămâni înainte de naștere. Doresc ... (vezi toată discuția)