avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1572 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... As vrea sa intreb cum se poate proceda in cazul in ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

As vrea sa intreb cum se poate proceda in cazul in care vreau ...

As vrea sa intreb cum se poate proceda in cazul in care vreau sa cumpar un apartament care este cumparat cota parte 1/2 cu credit ipotecar. Ce acte trebuie sa imi aduca proprietarul? Cum sa ma asigur ca e totul ok, ca ipoteca este ridicata? Cum ma asigur ca nu mi se transfera ipoteca? Proprietarul a mentionat ca merge la banca sa obtina acordul de vanzare, cum ma asigur ca toate datoriile de ridicare a ipotecii ii revine vanzatorului?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:30, 25 Iulie 2023
Ce acord de vanzare sa ia, nu a achitat creditul?
Daca a achitat, banca trebuie sa ridice ipoteca pe cheltuiala proprietarului si el sa va vanda imobilul liber de sarcini.
Cand veti solicita extras de carte funciara, nu teebuie sa apara sarcini in el.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumpararea unui apartament ipotecat Evelyne31 Evelyne31 Buna ziua, As vrea sa intreb cum se poate proceda in cazul in care vreau sa cumpar un apartament care este ipotecat. Ce acte trebuie sa imi aduca ... (vezi toată discuția)
Cumparare apartament ipotecat marina19571954 marina19571954 Buna ziua, In curand urmeaza sa cumpar un apartament ipotecat. Proprietarul mi-a propus sa incheiem initial o promisiune de vanzare-cumparare prin care dau ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare cumparare Lumiz Lumiz La semnarea contractului de vanzare cumparare a unui apartament ipotecat extrasul din xartea funciara trebuie sa fie fara obligatii. Mentionez ca am semnat un ... (vezi toată discuția)