avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 178 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... 4 ZILE TELEMUNCA Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

4 ZILE TELEMUNCA Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu urmatoarele ...

4 ZILE TELEMUNCA
Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu urmatoarele intrebari referitoare la Legea 241/2023
1. Parintii care au copil de 11 ani impliniti au dreptul la aceste zile? Sau varsta maxima este 10 ani.
2. Zilele trebuie sa fie consecutive?
3.. Cum se trec in actul aditional aceste zile? Trebuie sa si le ia in aceesai zi a saptamanii? ex luni, ?
Sau se poate trece 4 zile pe luna care se stabilesc lunar prin cerere aprobata de catre conducere?
4. Angajatorul este obligat sa sa suporte cheltuieli conf art5, lit j legea 81/2018 "j) condițiile în care angajatorul suportă cheltuielile aferente activității în regim de telemuncă."?


Va multumesc!
Ultima modificare: Marți, 25 Iulie 2023
Catalinavoinea11, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:45, 25 Iulie 2023
1. La cerere, salariații care au în întreținere copii în vârstă de până la 11 ani beneficiază de 4 zile pe lună de muncă la domiciliu sau în regim de telemuncă, în condițiile Legii nr. 81/2018 privind reglementarea activității de telemuncă, cu modificările și completările ulterioare, cu excepția situațiilor în care natura sau felul muncii nu permite desfășurarea activității în astfel de condiții.

in opinia mea, maxim 10 ani 11 luni si 29 de zile poate avea copilul .

2. Zilele pot fi concesutive sau aleatorii ..insa caest lucru il poate decide angajatorul .

3. perioada prestata in telemunca este : ... luni , etc...

4. in actul aditional, trebuie mentionate condițiile în care angajatorul suportă cheltuielile aferente activității în regim de telemuncă.
Mentionarea acestora implica obligatia angajatorului de a le suporta.
Va multumesc mult pentru raspuns.

In cazul legii 241/2023
Pot trece ca si perioada prestata in telemunca 4 zile/luna fara a specifica zilele sau datele in care se presteaza activitatea in telemunca?
Angajatorul nu este obligat sa suporte cheltuieli in cazul telemuncii? Partile pot conveni sa nu suporte cheltuieli angajatorul?
Angajatorul mai are "obligația angajatorului de a asigura transportul la și de la locul desfășurării activității de telemuncă al materialelor pe care telesalariatul le utilizează în activitatea sa, după caz"
Ultima modificare: Marți, 25 Iulie 2023
Catalinavoinea11, utilizator
În cazul activității de telemuncă, contractul individual de muncă/actul aditional va contine perioada și/sau zilele în care telesalariatul își desfășoară activitatea la un loc de muncă organizat de angajator.

da, exista obligația angajatorului de a asigura transportul la și de la locul desfășurării activității de telemuncă al materialelor pe care telesalariatul le utilizează în activitatea sa, după caz.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Model act aditional telemunca aurash29 aurash29 Buna ziua, Ma puteti ajuta, va rog, cu un model de act aditional de modificare a locului muncii in raport cu noile reglementari privind telemunca? Va sunt ... (vezi toată discuția)
Contract tele-munca inregistrat in romania pentru lucru de la domiciliu in strainatate CV_user CV_user Buna ziua, As dori sa stiu, in primul rand, daca este posibil un contract de munca de la domiciliu sau tele-munca in IT/informatica, iar angajatul sa ... (vezi toată discuția)
Act aditional telemunca la cim andad andad In situatia actuala, daca o firma de software opteaza pentru ca fiecare angajat sa lucreze de acasa, este necesar sa se incheie un act aditional de telemunca ... (vezi toată discuția)