avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 254 soluții astăzi
Forum AvocatNet Italia Relatia cu autoritatile Presupusa amenda prin posta din Sicilia
Discuție deschisă în Relatia cu autoritatile

Presupusa amenda prin posta din Sicilia

Buna! In septembrie 2022 am fost in Sicilia, am parcat masina inchiriata intr-un loc unde nu exista vreun marcaj de interzis parcare/ ridicare masina/loc de plata pentru parcare etc. Astazi (25.07.2023) primesc prin posta ceva care seamana cu o amenda de 100 si ceva euro pe motivul parcarii in acel loc. Ati mai auzit de asa ceva?... evident, nu am de gand sa platesc atata, date fiind absenta oricarui marcaj + intervalul de timp la care am primit aceasta asa-zisa amenda. Multumesc!
Ultima modificare: Marți, 25 Iulie 2023
PaulaCmd, utilizator
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 16:04, 26 Iulie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Fiind tari membre UE si Italia si Romania este posibil ca amenda sa ajunga la primarie si sa va treziti cu popriri, caz in care tot veti plati amenda.
Nu strica sa purtati o corespondenta cu politia din Sicilia pentru a va lamuri, prin intermediul ambasadei/ consulatului roman in Italia.
Puteti lua legatura cu un avocat roman care practica avocatura in Italia (gasiti pe internet).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! am parcat in seara asta masina in interiorul marcajelor ... hanzoGOD hanzoGOD Buna ziua! Am parcat in seara asta masina in interiorul marcajelor de parcare(parcare cu plata in sectorul 1), ulterior primind amenda pentru blocarea caii de ... (vezi toată discuția)
Amenda pe locul meu de parcare Alina2011 Alina2011 Am un contract de inchiriere pe un loc de parcare. Cand am venit acasa, langa mine a parca cineva foarte strans in partea dreapta, avand si o alta masina in ... (vezi toată discuția)
Stergatoare ridicate pentru parcare pe loc marcat cu albastru mariustz mariustz Buna ziua, In fata unor institutii s-au marcat parcarile cu albastru. Am lasat masina parcata pe un loc cu albastru si m-am trezit cu stergatoarele ... (vezi toată discuția)