avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... masuratori cadastrale mincinoase
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

masuratori cadastrale mincinoase

Am achizitionat de o luna un apartament prin Prima Casa. Apartamentul este nou.
In planul acela al casei, RLV, care am inteles ca este cadastrul(nu ma pricep prea bine), suprafata utila a apartamentului este de 57 de metri patrati. Dupa masuratorile mele are cam 56 de metrii patrati. Ce este mai grav, balconul este mai mare si in consecinta, una dintre camere este mai mica(cam 13 metri in loc de 15 metri). Camera apare in RLV cu o latime de 3,30 si are 2,95...
Pot face ceva acum? Vinovat este dezvoltatorul, sau firma care a facut cadastrul?
Cel mai recent răspuns: gabrielrico27 , utilizator 04:25, 17 Februarie 2010
Am reusit sa vorbesc si eu intre timp cu dezvoltatorul si exact cum ma asteptam, nu am reusit decat sa ma enervez. I-am spus ca apartamentul este mai mic decat in acte si a inceput sa tipe la mine spunandu-mi ca de ce ma trezesc eu acum, ca au trecut mai mult de 90 de zile de cand am semnat precontractul. Mi-a mai spus ca el oricum a vandut apartamentul, ci nu metrul patrat. La sfarsit mi-a spus ca il pot da in judecata...

1. Eu acum il pot da in judecata pe el sau firma care a facut cadastrul?
2. Daca trebuie sa-l dau in judecata, oare cam cat m-ar costa?
3. Am vazut pe copia buletinului sau ca nici macar nu are mutatia facuta si are o adresa dintr-un sat din Buzau si am inteles ca daca e dat in judecata pe adresa aceea, nu este de gasit acolo(logic, pentru ca el sta aici). Sotia sa are in schimb adresa corecta, doar ca actele le-am facut doar cu el, de la sotie avand o procura.
Daca nu este gasit la adresa din buletin, ce se intampla cu actiunea din instanta?
daca pe acel Releveu apartament pe langa semnatura topografului e si o stampila OCPI/ANCPI atunci acela e singurul plan pe care la general/superficial il numim "cadastru" inseamna ca imobilul dvs are un numar cadastral inscris undeva in stanga sus pe plan.

ei zic sa dati in judecata autorizatul cadastru care a semnat planul "GRESIT" :) adica nu a reusit sa masoare 4 distante ( sau a copiat planul din proiectul arhitectului !!!!!!! iar constructorul nu a respectat proiectul)

Pentru 1mp de constructie (maxim1000E), credeti ca merita sa va judecati, sa angajati un avocat, sa pierdeti timp si sa va faceti nervi?
De fapt cred ca pe asta a mizat si constructorul....X-(
Dar asa, ca sa va faceti dreptate, ati avea destule capete de acuzare!
Da, trebuie sa estimati ce ati pierde si ce ati castiga.
Oare cat ar costa un avocat pentru a-l da in judecata?

Este problema daca nu este gasit la adresa din buletin?; pentru ca eu stiu unde sta de fapt...

Suntem mai multi locatari in aceiasi probleme, mai exact toti care au cumparat acest tip de apartament. Nu se poate sa il dam in judecata ca si grup?

Alte discuții în legătură

Buna ziua...acum un an am incheiat cu un dezvoltator din bucuresti ... edanes_ro edanes_ro Buna ziua...Acum un an am incheiat cu un dezvoltator din Bucuresti un antecontract prin care ne obligam eu sa-i platesc pretul integral al apt. pana la data de ... (vezi toată discuția)
Semanre contract vanz-cump apartament , vanzatorul firma in insolventa , solutia? mdamme mdamme buna sunt cumparatorul unui apartament construit nou , achitat total acum 5 ani la preturile de la acea vreme ; in momentul in care m-a chemat pentru ... (vezi toată discuția)
Cumparare apartament vechi cu probleme rlv Epuree Epuree Buna ziua, Vreau sa cumpar pentru fiul meu un apartament receptionat prin proces verbal de predare-primire emis de Imobiliara RA - Sucursala Colentina la ... (vezi toată discuția)