avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 168 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Parcarea unei dube intr-un complex rezidential
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Parcarea unei dube intr-un complex rezidential

Parcarea unei dube ce apartine unei societati comerciale intr-un complex rezidential cu drumuri private la o distanta de 3 m fata de fereastra unde locuiesc este legala? Stiu ca prin Ordinul Ministerului Sanatatii 119/2014 art 4 litera c distanta trebuie sa fie de minim 5 m, insa pe mine ma intereseaza ce lege interzice parcare dubelor apartinand societatilor comerciale in complexe rezidentiale. Mentionez faptul ca spatiul ramas intre spatele dubei si bloc nu permite trecerea unei salvari sau autospeciala de pompieri
Ultima modificare: Sâmbătă, 29 Iulie 2023
Greenuniverse, utilizator
Cel mai recent răspuns: Greenuniverse , utilizator 16:34, 31 Iulie 2023
duba e parcata (intr-o parcare) sau stationata? in al doilea rand, drumurile fiind private, raspunderea asupra accesului si latimii este a administratorului lor
Este parcata in parcare, iar distanta ramasa de la spatele dubei pana in dreptul ferestrei este de 3m, spatiu ce nu permite trecerea unei ambulante sau pompieri. Desi este un drum privat, legea este aceeasi ca si pentru drumurile publice. Distanta de 5m este obligatorie.
am re-citit ordinul pe care-l invocati:
daca cele 2 conditii de mai jos sunt indeplinite, totul e in regula.
1. parcarea este la 5m de cladire;
2. duba are masa maxima admisa de max. 3.5 tone (cf talon)
daca parcarea e mai aproape de 5 m, intrebarea care se pune este: cine sanctioneaza pe cine? primaria a emis autorizatia de construire, constructorul a construit.
proprietarul dubei e in culpa doar daca vehiculul are peste 3.5 tone (masa maxima admisa).
ordinul nu vorbeste de pompieri sau ambulanta. e vorba de distanta fata de cladire si atat.
Ultima modificare: Duminică, 30 Iulie 2023
adriandimitriu, utilizator
Este adevarat ordonanta nu vorbeste de de accesul ambulantei sau pompieri, insa locul de parcare este proprietate si are o suprafata pentru care plateste impozit, iar marimea dubei depaseste cu aprox 1 m, soferul dubei nu are voie sa depășească spațiul de parcare, altfel ocupa abuziv spațiul de jur împrejurul blocului care este cale de acces. Fiind un drum privat si nu public, dar cu acces liber, politia nu intervine. Aceste drumuri private pentru circulatia autovehiculelor ce regulament de circulatie folosesc, cine ii sanctioneaza in cazul unui accident sau in acest caz al unui abuz? Poate stiu gresit si va rog sa ma corectati, nu sunt sofer, insa aplic regula bunului simt. Parcarea in locurile de acces a pompierilor, ambulantelor si a masinilor pentru colectarea gunoiului stiu ca se sanctioneaza.
deci ne-am lamurit: parcarea e amplasata corect. dvs aveti ceva cu soferul dubei. imi pare rau, dar legea nu va da dreptate; spatiul fiind privat, decizia este a proprietarilor sau a locatarilor, daca acestia sunt imputerniciti. cine administreaza condominiul sau cum se cheama? pe de alta parte, ganditi-va ca daca duba ar fi fost a dvs intrebarile erau altele.

Alte discuții în legătură

Distanta minima legala a parcarilor fata de imobile pe proprietate privata robert25 robert25 Buna ziua, Locuiesc la parterul unui bloc nou dintr-un complex rezidential care este dotat cu parcare privata. Parcarea amenajata pe proprietatea ... (vezi toată discuția)
Ridicare masini din parcare privata a complexului rezidential gunnar gunnar E posibil ca din parcarea privata a unui complex rezidential sa fie ridicate masinile parcate aiurea? E nevoie ca asociatia de proprietari sa faca ceva sau e ... (vezi toată discuția)
Pentru că nu am cumpărat loc de parcare asociația nu-mi permite să trec cu mașina dincolo de bariera de acces în complex. cum rămâne cu dreptul de servitute? robert.codrescu robert.codrescu Buna ziua, M-am mutat recent intr-un complex nou si intampin o problema cu bariera de acces in sensul ca au acces la ea doar cei care au si locuri de ... (vezi toată discuția)