avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 540 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Distanta minima legala a parcarilor fata de imobile pe ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Distanta minima legala a parcarilor fata de imobile pe proprietate privata

Buna ziua,

Locuiesc la parterul unui bloc nou dintr-un complex rezidential care este dotat cu parcare privata. Parcarea amenajata pe proprietatea dezvoltatorului este la distanta mica fata de geamurile si balconul locuintei. Masinile parcate se afla la 2,5 m fata de ferestre si 1m fata de balcon ceea ce creaza disconfort (noxe, zgomot, lipsa de intimitate).

Am cumparat acest apartament ca o investitie si la momentul respectiv nu stiam ca ordinul cu nr 119/2014 emis de Ministerul Sanatatii prevede la art. 4 lit. C ca parcarea autoturismelor la o distanta mai mica de 5m de ferestrele de locuit este ilegala pentru ca afecteaza sanatatea locatarilor. Dupa un timp m-am intors in tara si locuiesc de ceva vreme in el. Pot spune ca este destul de neplacut sa ai o parcare atat de aproape de bloc si ma intreb daca pot face ceva legal pentru a determina dezvoltatorul imobiliar care acum administreaza si asociatia de propritetari sa remedieze acest aspect. Ma puteti indruma va rog in aceasta situatie.

Faptul ca este vorba de o parcare pe un teren privat m-ar putea opri sa invoc ordinul nr 119/2014 al MS in demersul meu catre dezvoltator? As putea sa ma adresez primariei din orasul in care locuiesc si sa solicit sa verifice dansii daca se respecta sau nu prevederile legale? Nu sunt sigur daca primaria locala ar putea hotari pentru un teren privat sau l-ar putea obliga pe un dezvolator privat sa respecte legea.

Interesant este ca in tot complexul rezidential este aceasta problema, aproape toate parcarile se afla la circa 2,5 m de blocurile din el. In oras sunt si alti dezvoltatori imobiliari si majoritatea lor nu respecta prevederile nr 119/2014 legate de distanta minima de 5m. Oare cum primesc acestia autorizatia de mediu sau de constructie? Daca sunt privati au dreptul sa treaca peste prevederile legale?
Cel mai recent răspuns: Cracanel , utilizator 13:20, 19 Septembrie 2023
Buna seara,
Va sfatuiesc sa formulati o plangere la DSP local si la Protectia Consumatorilor.
Multumesc mult, apreciez raspunsul d-voastra.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua! Ati rezolvat ceva referitor la parcare? Cam in aceiasi situatie sunt si eu si ma ajuta daca stiu pasi ce trebuie urmati . Multumesc!
Si eu am aceeasi problema cu parcarea la geamul locuintei mele de la parterul blocului,care este la 1m de geamul meu.Va rog sa-mi spuneti ce se poate face ptr. a scapa de situatia asta,eu fiind pensionar si bolnav.Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Distanta minima pentru loc parcare fata de bloc gabi_ceausescu gabi_ceausescu Buna ziua, Detin un loc de parcare care este proprietate privata (adica este cumparat prin contract de vanzare cumparare) si as vrea sa stiu daca ar putea ... (vezi toată discuția)
Parcarea Georgiana Draganescu Georgiana Draganescu Buna ziua , locuiesc intr-un bloc cu etaj si mansarda in Popesti Leordeni, la parter. Locul din fata geamului mea afost vadut de catre proprietarul blocului ... (vezi toată discuția)
Parcarea unei dube intr-un complex rezidential Greenuniverse Greenuniverse Parcarea unei dube ce apartine unei societati comerciale intr-un complex rezidential cu drumuri private la o distanta de 3 m fata de fereastra unde locuiesc ... (vezi toată discuția)