avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 485 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Perioada de concediu ingrijire copil platita se ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Perioada de concediu ingrijire copil platita se considera stagiu ...

Perioada de concediu ingrijire copil platita se considera stagiu de cotizare pentru pensia de stat? Dar perioada neplatita?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 05:21, 31 Iulie 2023
Perioada CCC : :
- constituie perioadă asimilată stagiului de cotizare în vederea stabilirii indemnizaţiilor de asigurări sociale de sănătate prevăzute de Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 158/2005

- constituie perioadă asimilată stagiului de cotizare în vederea stabilirii drepturilor de pensie în sistemul public şi a drepturilor stabilite de Legea nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă

- constituie vechime în muncă și în serviciu, precum și în specialitate și se are în vedere la stabilirea drepturilor ce se acordă în raport cu acestea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! puteti sa imi spuneti va rog daca concediul de crestere ... daniela.valeanu daniela.valeanu Buna ziua! Puteti sa imi spuneti va rog daca concediul de crestere a copilului reprezinta stagiu de cotizare si daca odata iesita din ccc pot sa beneficiez de ... (vezi toată discuția)
Ajutor de somaj si impozitare plati compensatorii guiualina guiualina Buna ziua! In momentul de fata sunt in concediu de crestere copil pana la implinirea varstei de 2 ani, dar fara plata indemnizatiei, pt. ca am ales varianta ... (vezi toată discuția)
Concediul medical xculescu xculescu buna seara, concediul medical pentru cresterea copilului este considerat vechime in munca/? sau contractul este suspendat si prin urmare nu se mai considera ... (vezi toată discuția)