avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 487 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Daca tatal copilului -nu a platit pensia alimentara ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Daca tatal copilului -nu a platit pensia alimentara datorata, ...

Daca tatal copilului
-nu a platit pensia alimentara datorata, timp de 1 an, din lipsa de serviciu si venituri, dar a reluat plata dupa gasirea unui serviciu de 1 luna
- nu contacteaza copilul, nu il cauta nici macar telefonic, in 7 luni l-a vazut cumulat 10 ore
- refuza sa dea procura de iesire din tara, pe motiv ca mama ar putea pleca cu copilul
- are o conditie medicala care nu ii permite sa stea cu copilul, fara supravegherea unui alt adult ( nu isi poate tie echilibrul si mie neclar cum poate lucra si co duce, dar nu am alte detalii)
credeti ca se poate cere custodie unica? Ce sanse ar fi?
Copilul este sub 7 ani.
Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 18:13, 3 August 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Întâi începeți cu executarea silita pt pensia de întreținere.E greu de spus ce șanse sunt teoretic dacă trecea o perioada mai mare fără se implice se putea solicita.Daca situația durează de câteva luni poate fi justificata de problemele medicale cu care se confrunta.Oricum.existenta unor probleme medicale,faptul cs nu va da procura nu sunt motive câte sa justifice , ,,custodia"exclusiva.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Din practica va spun ca termneul e prea mic de 7 luni si poate fi justificat - asa cum va arata si colegul - de problemele medicale. e adevarat ca exista si alte mijloace de comunicare, ca iti pui problema daca nu era mama , cum traia copilul, daca mama ar avea probleme medicale de copil cine s ar ingriji? Daca aveti dovada ca i ati solicitat procura si a refuzat, daca aveti dovezi ca l ati solicitat cu una alta pt copil si va ignora, daca nu plateste niciun ban pt cresterea copilului puteti incerca sa depuneti o actiune pt autoritate parinteasca exclusiva.

In fond, institutia functioneaza daca ambii parinti isi cunosc copilulul cu nevoile lui materiale, emotionale, educationale etc.. Daca nu ai niciun contact, tu fiind adultul care poate initia si mentine relatiile de afectiune, nu prea vad cum ar putea functiona in beneficiul copilului autoritatea parinteasca comuna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fostul sot nu plateste pensia de întreținere de 6 luni, nu ... suciu_diana suciu_diana Fostul sot nu plateste pensia de întreținere de 6 luni, nu vede copilul, deoarece s-a imbolnavit cronic. Separat, refuza sa dea procura de iesire din tara. ... (vezi toată discuția)
Obtinere custodie andreea a andreea a Buna ziua! As dori sa stiu ce pot face pt a obtine custodia copilului in situatia in care am divortat la un notariat cand copilul avea 7 ani, custodia fiind ... (vezi toată discuția)
Custodie exclusiva 9128Issabella 9128Issabella Orice sfat este bine venit ! Sunt in pragul disperării! Treaba sta in felul următor : gravida in 4 luni , am decis sa plec de la concubinul meu(italian) din ... (vezi toată discuția)