avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 772 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... In caz de divort fara a cere schimbarea numelui este ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

In caz de divort fara a cere schimbarea numelui este necesar ...

In caz de divort fara a cere schimbarea numelui este neceasar schimbarea pasaportului ? sunt cetatean roman stabilit in strainatate nu posed buletin de identitate.
Cel mai recent răspuns: Dan1967 , utilizator 17:16, 4 August 2023
Dacă după divorț va pastrati numele dobândit în perioada casatoriei atunci nu este necesar sa va schimbați pașaportul. Dacă nu solicitati păstrarea numelui atunci instanta se va pronunța din oficiu dispunând revenirea dvs la numele purtat anterior căsătoriei.
Divortul este prin acord? Se desfășoară în România sau în străinătate?
Contactați un avocat și expuneți în detaliu situatia pentru a ști cum sa procedati
Ultima modificare: Vineri, 4 August 2023
Avocat Neagu Elena, Avocat
Dacă prin cererea de divorț ați solicitat păstrarea numelui dobândit prin căsătorie și instanță va admite solicitatarea dvs., nu va trebui să schimbați pașaportul.
Va multumesc pentru raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Razgandire ADANNA ADANNA In cererea initiala de desfacere a casatoriei, sotul meu a declarat ca e de acord sa-mi pastrez numele dobandit prin casatorie. Intre timp, am depus si eu o ... (vezi toată discuția)
Pastrarea numelui dobandit prin casatorie adriana173 adriana173 buna ziua,sant divorziata din anul 2008 si locuiesc in italia din 2006.trebuia sa revin la numele anterior casatoiei la 30 de zile dupa pronuntarea divortului ... (vezi toată discuția)
Schimbarea numelui dupa divort cronista54 cronista54 Buna ziua, acum 17 ani am divortat si in hotararea de divort s-a stabilit ca trebuie sa revin la numele dinaintea casatoriei. Am ignorat acest lucru, am ... (vezi toată discuția)