avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 843 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cat timp am la dispozitie pentru dechiderea unui ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Cat timp am la dispozitie pentru dechiderea unui proces civil ...

Cat timp am la dispozitie pentru dechiderea unui proces civil dupa ce judecatorul de camera preliminara a mentinut ordonanta procurorului de neincepere a urmaririi penale?
Cel mai recent răspuns: snipe1975 , utilizator 06:13, 7 August 2023
Dreptul civil nu se ocupa cu anularea unei astfel de decizii.

Dar daca vreti sa-l dati in judecata pe faptas, se poate intr-un timp rezonabil. De remarcat ca instanta civila nu are nicio cadere de a aprecia singura daca s-au comis fapte penale. In dreptul civil se discuta plata unor sume de bani sau alte probleme legate de proprietate, familie, daune, etc.

Pe scurt, infractori nu exista in drept civil, ci doar in drept penal. In drept civil exista producatori de prejudicii.

Explicat pe larg pe [ link extern ] /

Vedeti si [ link extern ]
Ultima modificare: Duminică, 6 August 2023
tgeorgescu, utilizator
Multumesc frumos pentru clarificare. Deci este vorba despre dezvaluirea datelor cu caracter personal catre terti de catre functionari publici. Ma intereseaza daca pot da in judecata in civil pentru daune morale, la un an dupa sentinta in cauza penala (art. 227 NCP) in care judecatorul de camera preliminara a respins ca neintemeiata plangerea..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cicatrice prin lovire popioan66 popioan66 Buna ziua, Acum in urma cu un an si ceva am fost lovit de catre cineva si am ramas cu o cicatrice vizibila pe fata. Atunci la plangerea facuta sa dat ... (vezi toată discuția)
Polițistul de caz și procurorul ignoră o hotărâre judecătorească. poate fi considerat acest fapt infracțiune sau nu este sancționat de legea penală? barandaniel barandaniel buna ziua daca politistul \"judiciar\" emite ordonanta de politist prin care anuleaza dispozitiile judecatorului care claseaza ordonanta de neincepere a UP si ... (vezi toată discuția)
Contestatie impotriva deciziei de neincepere a urmaririi penale respinsa, ce pot face in continuare? ddianna ddianna Buna ziua, Am formulat plangere penala impotriva administratorului unei societati comerciale, s-a dispua neinceperea urmaririi penale.Am facut contestatie , ... (vezi toată discuția)