avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1592 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Salut, am următoarea problema juridică cu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Salut, am următoarea problema juridică cu dezvoltatorul unui ...

Salut, am următoarea problema juridică cu dezvoltatorul unui imobil.
Astfel, am achiziționat un imobil, apartament, in August 2021, prin promisiune de vanzare-cumparare. Promisiunea având ca termen de predare a imobilului Noiembrie 2021, termen depasit. Astfel in Aprilie 2023 am făcut un act adițional cu dezvoltatorul prin care se angajează sa predea imobilul in Iunie 2023 având drept clauza 5000€, termen depasit din nou.
Dezvoltatorul nu vrea sa plateasca clauza nicicum, si apartamentul e finalizat 95%, el nefiind de acord sa il finalizeze pana nu l asigur ca nu l dau in judecată, eu nefiind de acord sa l iau in starea actuala pentru ca nu e finalizat si finisajele lasă de dorit.
In continuare, firma dezvoltatoare nu inspira încredere, este înființata in anul 2020, si in momentul de fata are pe RisCo declarați 3 angajați, iar “capul” firmei este mandatar, firma fiind trecută pe un copil de 23 de ani.
Cel mai recent răspuns: stadi , utilizator 16:02, 6 August 2023
Buna ziua,
Orice intelegere de acest fel este nula.

Cabinet individual de avocat „Petrescu C.” a scris:

Buna ziua,
Orice intelegere de acest fel este nula.

Nu înțeleg la ce va referiți. Ce anume este nul? Cum ar fi de procedat sa se respecte contractul și actul aditional, sau cât ar putea dura in instanța soluționarea unei astfel de spete?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract imobiliar cu termen depasit Natalia100 Natalia100 Am încheiat o promisiune de cumpărare a unui apartament într-un imobil în construcție al carei termen de finalizare a fost 1 august si pentru care am ... (vezi toată discuția)
Taxa de smecher dezvoltator imobiliar?suprafata reala mai mica decat cea din contract alex_hama alex_hama Buna ziua, Va rog frumos sa ma ajutati cu un sfat legat de urmatoarea speta: Anul trecut am semnat o promisiune de vanzare cumparare pentru un apartament cu ... (vezi toată discuția)
Promisiune vanzare cumparare - recuperare avans Alice..C Alice..C Buna seara, In iunie 2021 am incheiat o promisiune bilaterala de vânzare-cumpărare pentru un apartament intr-un bloc nou in constructie. Incheierea in ... (vezi toată discuția)