avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2020 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Buna ziua. Sunt angajata cu contract de munca pe ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Buna ziua. Sunt angajata cu contract de munca pe perioada determinata ...

Buna ziua. Sunt angajata cu contract de munca pe perioada determinata de 2 ani, pana in luna august 2024. Daca intre timp raman insarcinata, ce se intampla in aceasta situatie cand expira contractul de munca? Indemnizatia cine o plateste? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:08, 20 Septembrie 2023
Contractul inceteaza la data stipulata in cuprinsul lui si calculul indemnizatiilor se face in functie de salariul incasat.
Ultima modificare: Miercuri, 20 Septembrie 2023
Ionut.ion, utilizator
C.i.m. va inceta de drept la data de 11.08.2024.

Indemnizatia de maternitate se va plati in functie de data nasterii copilului.

Indemnizatia de CCC se va plati : 85% din media veniturilor nete realizate în ultimele 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei nașterii copilului. Cuantumul minim al indemnizației lunare nu poate fi mai mic decât suma rezultată din aplicarea unui coeficient de multiplicare de 2,5 la valoarea indicatorului social de referință, iar cuantumul maxim al acesteia nu poate depăși valoarea de 8.500 lei.
Pentru luna nașterii copilului se iau în calcul veniturile cuvenite pentru acea lună, respectiv venitul pe care l-ar fi primit persoana dacă ar fi lucrat în toată luna sau cumulul dintre venitul aferent zilelor lucrate cu indemnizația de maternitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt insarcinata Oana Enache Oana Enache Buna ziua! Sunt insarcinata in 23 de saptamani si imi expira contractul de munca pe data de 9 februarie 2020 . Ma poate prelua casa de asiguraru ? Multumesc ... (vezi toată discuția)
Insarcinata, contract de munca pe perioada determinata dana rod dana rod Buna seara. Va deranjez cu o intrebare. Sunt insarcinata in 3 luni, am anuntat angajatorul, sunt angajata pe perid determinata pana in aug 2011, pe locul unei ... (vezi toată discuția)
Noua lege pentru concediu maternal..? monalisaalina monalisaalina Buna seara,am rugamintea sa imi spune-ti care este legea care prevede ca s-a modificat conditiile cu privire la concediul maternal Multumesc (vezi toată discuția)