avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1203 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Bună seara! Intampin o dificultate, în certificatul ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Bună seara! Intampin o dificultate, în certificatul de naștere ...

Bună seara!
Intampin o dificultate, în certificatul de naștere al tatălui meu, decedat, numele mamei lui este trecut greșit, în loc de Ioana este trecut Ileana.Ce pași trebuie să urmez ,că să îndrept greșeală. Mulțumesc frumos! Doresc să depun la casa de pensii Constanța, un dosar pentru obținerea unei indemnizații de la bulgari .
Ultima modificare: Duminică, 6 August 2023
Iustin6, utilizator
Cel mai recent răspuns: georgiana.td , utilizator 08:42, 7 August 2023
Mergeti la starea civila de la locul inregistrarii nasterii tatalui dvs. pentru verificari .
Daca este gresit doar certificatul de naștere vor trimite catre casa de pensii un extras cu datele corecte, certificat nu se mai elibereaza persoanelor decedate .
Daca greseala este și in actul de naștere, va trebui să cereți rectificarea acestuia . Durează, de regulă, cam 30 de zile și se face cu aprobarea primarului, in baza documentelor depuse de solicitant și a verificărilor în actele de stare civila.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbarea prenumelui mamei decedate de catre fiu miodana miodana Buna ziua, Vreau sa intreb cum se procedeaza in cazul in care prenumele mamei este gresit trecut in certificatul de nastere al fiului.Concret este vorba ... (vezi toată discuția)
Prenumele tatalui trecut gresit in certificatul de nastere bloc3c bloc3c Va rog sa ma indrumati pentru urmatoarea problema: -5 frati nascuti intre 1947-1958. -primii doi frati au trecut in certificatul de nastere prenumele ... (vezi toată discuția)
Nume de familie scris gresit ioanaDD ioanaDD buna ziua.Numele de familia al tatalui meu este cu A,iar al meu este cu I,au gresit o litera.In caz de o mostenire sau acte,ceva, poate fi vreo problema? (vezi toată discuția)