Buna ziua,
As avea o intrebare,daca agentul nu inmaneaza procesul verbal pentru ca nu are martor si i-mi trimite prin posta in 30 de zile semnat de martor este legal?si din aceasta cauza amenda de 1000 de lei care se plateste in doua zile 225 lei a trebuit sa platesc 1000 de lei
Martorul este necesar doar in situatia in care contravenientul refuza sa semneze, nu se afla de fata sau nu poate sa semneze ( aspecte care trebuie sa fie mentionate de agentul constatator). Termenul de 48 de ore pentru achitarea a jumatate din minimul amenzii curge de la data incheierii sau comunicarii procesului verbal.
Am fost oprit in fara localitatii aprox 5-6 km si amendat pentru depasire viteza legala la tranzitarea localitatii unde m-am si intersectat cu echipajul, care se afla in miscare, circuland in sens invers fata de directia mea.( noaptea la ora 03.30) Nu mi-au facut nici un semn de oprire, absolut nici unul, au intors si dupa aprox 5 km la iesirea din localitate, m-au tras pe dreapta si mi-au intocmit proces verbal, (v=81 km/h) fara sa-mi dea posibilitatea sa vad caseta, si nici nu au chemat vreun martor care sa confirme refuzul meu de a semna procesul verbal, refuz care se intemeia pe solicitarea mea ca acest martor sa confirme oprirea in afara localitatii pentru o fapta constatata de dansii in interiorul localitatii.Dansii au motivat ca avand o proba obtinuta cu un mijloc tehnic omologat nu mai este necesar prezanta martor, desi obiectia mea se lega de locul opririi in raport cu locul faptei presupus inregistrata.Nu ma semnat procesul verbal, astept comunicarea prin posta probabil.
Intrebare: ce ar fi trebuit sa fac atunci pentru a putea dovedi cele afirmate mai sus, sau ce se poate face pentru a-mi sustine contestatia daca nu a existat un martor la cele afirmate de mine.
Prin cele intamplate incep sa cred ca aceasta manevra a devenit o practica pentru ca li s- mai intamplat si unor cunostinte de ale mele, si chiar eu ma vazut de multe ori auto oprite in fara localitatii ( noaptea cel mai frecvent)unde se intocmeau pv. si circul aproape zilnic. este vorba de loc Movilita intre Urziceni si Bucuresti
Acuzat pe nedrept
SashaVDK
buna ziua,
In data de 27 august 2009, rulam pe drumul european care leaga Urziceni de Buzau.La km 65 era o masina de politie cu radar stationata.Dupa cca 5 ... (vezi toată discuția)