avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 870 soluții astăzi
LIVE, ACUM Reges-Online: Operațiuni esențiale și situații speciale. Ghid practic pentru o gestionare corectă și eficientă a registrului
Accesează live evenimentul
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Acoperisul blocului. Daca cladirea in care am ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Acoperisul blocului. Daca cladirea in care am apartamentul (cumparat de la persoane ...

Daca cladirea in care am apartamentul (cumparat de la persoane fizice) la mansarda sub acoperis, acoperis care a mai fost modificat in prealabil de vecinul de sub noi, cladirea nu are carte tehnica, nu facem parte din asociatie, iar cativa din vecini vor sa puna instalatie solara pe partea de acoperis care este peste camera mea, fara studii de rezistenta, fara autorizatie pompieri, cu alte cuvinte mai mult o improvizatie ieftina, instalatie neperformanta model vechi, cum pot sa-i impiedic, eu nefiind de acord cu instalatia, am inteles ca pot apare fenomene de supraincalzire sub ea, de infiltratii prin acoperis dupa montarea instalatiei, de suprasolicitare a structurii de rezistenta a acoperisului. Am inteles ca pentru acoperis nu se poate face asigurare suplimentara.
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 05:27, 13 August 2023
Nu se va putea monta o astfel de instalatie pe acoperis (parte comuna a tuturor proprietarilor), pina nu sunt indeplinite conditiile din urmatoarele articole de lege, in aceasta ordine :

Articolul 36
Schimbarea destinației proprietății comune este permisă cu îndeplinirea cumulativă a următoarelor condiții:
a) numai dacă prin aceasta nu sunt lezate drepturile celorlalți coproprietari;
b) numai dacă prin aceasta nu se împiedică folosirea în condiții normale a condominiului de către toți proprietarii;
c) în baza acordului în scris al tuturor proprietarilor din condominiu;
d) după obținerea prealabilă a acordurilor, avizelor și autorizațiilor necesare prevăzute de legislația în vigoare, emise în condițiile legii de instituțiile/autoritățile abilitate în acest sens.

Articolul 39
Modificările constructive și utilizarea în alte scopuri a unor părți sau elemente de construcție ale condominiului, precum și amplasarea de mijloace publicitare pe fațada și/sau pe terasa/învelitoarea imobilului, suspendarea de stâlpi, pereți, scări interioare și altele asemenea se fac numai cu acordul a două treimi din proprietarii membri ai asociației de proprietari, al tuturor proprietarilor direct afectați și pe baza autorizației de construire, cu respectarea legislației în vigoare.
[ link extern ]

Faceti parte din asociatia respectiva, adica aveti toate obligatiile asumate de asociatie, dar nu sunteti membru in asociatie , insa puteti sesiza in scris presedintele de asociatie (ori mai departe primaria, sau instantele judecatoresti) asupra respectarii aspectelor legale, inainte de orice lucrare legata de acel proiect, conform art. 29 din aceeasi lege.
Ultima modificare: Duminică, 13 August 2023
latka, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, doresc sa imi pun grilaje la geamuri, pentru acest ... Lili2020 Lili2020 Buna ziua, Doresc sa imi pun grilaje la geamuri, pentru acest lucru am nevoie de autorizatie de construire? Multumesc. (vezi toată discuția)
Concesiune spațiu comun manicaandrei manicaandrei Buna seara, Se poate concesiona parte din spatiu comun unuia dintre proprietari ,de către Asociatia de Proprietari. Dacă se poate aceasta concesiune poate ... (vezi toată discuția)
Utilizarea acoperisului blocului... corneliuco corneliuco In situatia in care proprietarul aaprtamentului de la ultimul etaj este de acord se poate monta o instalatie solara de incazit apa pe acoperis? ( bineinteles ... (vezi toată discuția)