avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 300 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua, Doresc sa imi pun grilaje la geamuri, ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua, Doresc sa imi pun grilaje la geamuri, pentru acest ...

Buna ziua,

Doresc sa imi pun grilaje la geamuri, pentru acest lucru am nevoie de autorizatie de construire?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: latka , moderator 13:21, 3 Ianuarie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
NU.
Nu este necesara solicitarea de autorizatie ,dar este bine sa informati in prealabil asociatia de proprietari deoarece prin interventia dv modificati aspectul exterior al partii comune de imobil de locuit in comun
Legea nr 196/2018 prevede ca propietarii nu au dreptul legal sa schimbe destinatia si aspectul partii comune condominiu fara acordul vecinilor si al asociatiei de proprietari
Geamurile apartamentului sunt proprietate individuala, nu parte comuna.
Articolul 34
(2) Proprietarul poate aduce îmbunătățiri sau modificări proprietății sale individuale, cu respectarea prevederilor legale în vigoare referitoare la autorizarea executării lucrărilor de construcții de către autoritatea administrației publice competente, fără a pune în pericol integritatea structurală a condominiului, rezistența mecanică, stabilitatea și siguranța clădirii sau a altor proprietăți individuale, precum și buna funcționare a instalațiilor aferente acestora.
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Montaj gratii la balconul unui parter Bogdan_86 Bogdan_86 In ce conditii un locatar isi poate monta gratii la parter? Respectivul apartament a fost recent pradat de hoti, iar proprietarul, pentru a se asigura, si-a ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. sunt proprietar de apartament intr-un bloc vechi de ... Ruxandra Zamfir Ruxandra Zamfir Buna ziua. Sunt proprietar de apartament intr-un bloc vechi de 50 ani iar vecinii de deasupra mea au spart santuri prin planseul comun pentru a monta tevile de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua,a fost construit un acoperis legal pe bloc,să deteriorat ... Eva Maria1960 Eva Maria1960 Buna ziua,a fost construit un acoperis legal pe bloc,să deteriorat puțin pe partea opusă apartamentului meu ,iarna intră zăpada pe partea vecinului și ca ... (vezi toată discuția)