avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1003 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Bună seara, am avut o ședință pentru schimbarea ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Bună seara, am avut o ședință pentru schimbarea președintelui ...

Bună seara, am avut o ședință pentru schimbarea președintelui de bloc în care majoritatea a decis să schimbam președintele de bloc.
Am depus dosarul la tribunal.,dar pana e gata sa aflam rezultatul trece de 31 august, data în care colterm ul nu mai preia dosare de debranșare.
3 dintre vecini au nevoie de semnătura și stampila președintelui de bloc
Actuala președinta de bloc refuza categoric sa semneze și sa stampileze formularele. Cum se procedează în situația aceasta?
Cel mai recent răspuns: Ianit , utilizator 12:20, 13 August 2023

robert1958 a scris:

@ianit

Bună dimineața, la prima înfățișare am întrebat judecătorul când intru în drepturi? M-a sfătuit sa aștept pana se soluționează dosarul.
Asa ca pana se soluționează dosarul nu pot face nimic.

Să înțeleg că s-a solicitat înscrierea noului președinte în registrul asociațiilor de proprietari ținut de grefa judecătoriei și „fosta ” președintă a formult cerere de intervenție, sau că „fosta” președintă a solicitat anularea hotărârii adunării generale prin care a fost ales noul președinte ?

Da, a cerut anularea hotărâri generale
24109/325/2023
24538/325/2023
Acestea sunt dosarele deschise de doamna presedinta
Iar acesta este dosarul hotărâri adunări generale 16851/325/2023
Ultima modificare: Sâmbătă, 12 August 2023
Ianit, utilizator

@ianit

Observ că în dosarul nr, 16851/325/2023 obiectul cererii este „modificări acte constitutive persoane juridice /ASOCIATIE DE PROPRIETARI”.

Ce s-a solicitat mai exact ? Modificarea actelor constitutive în conformitate cu noul cadru legislativ sau doar înscrierea noului președinte în registrul asociațiilor de proprietari ținut de grefa judecătoriei Timișoara?
În statul asociației dvs. erau menționate nominal fostele organe de conducere?

Mai observ ca fosta dnă președinte a solicitat „ anulare act” probabil PV al adunării generale și hotărârile consemnate în acesta și subsecvent acțiunii inițiale a solicitat emiterea unei ordonanțe președințiale prin care instanța să suspende de la executare hotărârile adunării generale în care a fost demisă, cererea de emitere ordonanță președințială fiind respinsă ca inadmisibilă ( are cale de atac 5 zile de la comunicare ).

În această situație, potrivit art. 52 alin. 2 din legea 196/2018,
Acționarea în justiție în conformitate cu prevederile alin. (1) nu întrerupe executarea hotărârii decât în cazul în care instanța dispune suspendarea acesteia
însă cerea de ordonanță fiind respinsă hotărârea adunării generale rămâne în vigoare și trebuie pusă în executare.

Trecând peste toate acestea, potrivit art. 56 alin, 3 din legea 196/2018, „
vechiul președinte este obligat să transmită noului președinte în termen de 5 zile de la încetarea mandatului său, în baza unui proces-verbal de predare-primire vizat de membrii comitetului executiv și de către cenzor/comisia de cenzori, toate documentele și bunurile asociației pe care le-a avut în administrare sau în folosință.

Noul președinte își intră în atribuții imediat ce a fost ales, însă înțeleg că fostul președinte se opune refuzând predarea documentelor și a bunurilor avute în administrare și folosință, așa că pentru moment nu vă rămâne decât să vă adresați compartimentului specializat din cadrul primăriei.

M-am adresat primăriei, aștept rezultatul.
Revenind la prima întrebare din cadrul acestei discuți, dacă ma puteți ajuta cu un răspuns, as rămâne recunoscător. Dacă doamna președinta nu vrea nici sa semneze nici sa stampileze cererile de debransare pt ca oameni sa poată debranșat apartamentele de la colterm, care este soluția ca ei sa poată completa dosarele?
Ce acte iar putea ajuta?
Ultima modificare: Duminică, 13 August 2023
Manuela Rășină, administrator
@Ianit

Dacă doamna președinta nu vrea nici sa semneze nici sa stampileze cererile de debransare pt ca oameni sa poată debranșat apartamentele de la colterm, care este soluția ca ei sa poată completa dosarele?

Discutând strict despre dna fostă președinte, domnia sa nici nu ar mai avea căderea să semneze vreun document fiind demisă prin hotărâre de către adunarea generală însă lucrurile pot fi atât de complicate încât cele câteva detalii pe care ni le puneți la dispoziție nu vă pot aduce „lumină” din această discuție.

Dacă proprietarii sunt hotărâți să rezolve problema în mod eficient, apelați la serviciile unui avocat de care oricum aveți nevoie în proces pentru că din câte observ dna. expreședinte vă joacă pe degete iar la acest moment semnarea actelor pentru debranșare pare a fi cea mai mică problemă.
Ultima modificare: Sâmbătă, 12 August 2023
robert1958, utilizator

robert1958 a scris:

@Ianit

Dacă doamna președinta nu vrea nici sa semneze nici sa stampileze cererile de debransare pt ca oameni sa poată debranșat apartamentele de la colterm, care este soluția ca ei sa poată completa dosarele?

Discutând strict despre dna fostă președinte, domnia sa nici nu ar mai avea căderea să semneze vreun document fiind demisă prin hotărâre de către adunarea generală însă lucrurile pot fi atât de complicate încât cele câteva detalii pe care ni le puneți la dispoziție nu vă pot aduce „lumină” din această discuție.

Dacă proprietarii sunt hotărâți să rezolve problema în mod eficient, apelați la serviciile unui avocat de care oricum aveți nevoie în proces pentru că din câte observ dna. expreședinte vă joacă pe degete iar la acest moment semnarea actelor pentru debranșare pare a fi cea mai mică problemă.

Avem un avocat angajat pentru toată treaba de la judecatorie
Am vn cu ea despre situația data dar nu știe.
Ce detalii mai aveți nevoie pentru a ma ajuta?

Alte discuții în legătură

Actualizarea numelui membrilor comitetului ales al asociatiilor de proprietari Viorel_Lucaciu Viorel_Lucaciu La înființarea asociației de proprietari (transformata din asociației de locatari printr-o încheiere civila a Judecătoriei municipale) și ulterior, la ... (vezi toată discuția)
Cand intra in drepturi presedintele asociatiei? Bizzare Bizzare Buna ziua, Am fost ales presedinte al Asociatiei de Proprietari in Adunarea Generala din luna noiembrie. Fostul presedinte, care a demisionat, a spus ca eu ... (vezi toată discuția)
În anul 2022, luna mai, am achiziționat un apartament cu două ... Florinfmf Florinfmf În anul 2022, luna mai, am achiziționat un apartament cu două camere în localitatea Timișoara. În momentul achiziției fostul proprietar demarase ... (vezi toată discuția)