avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 506 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Bună seara, am avut o ședință pentru schimbarea ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Bună seara, am avut o ședință pentru schimbarea președintelui ...

Bună seara, am avut o ședință pentru schimbarea președintelui de bloc în care majoritatea a decis să schimbam președintele de bloc.
Am depus dosarul la tribunal.,dar pana e gata sa aflam rezultatul trece de 31 august, data în care colterm ul nu mai preia dosare de debranșare.
3 dintre vecini au nevoie de semnătura și stampila președintelui de bloc
Actuala președinta de bloc refuza categoric sa semneze și sa stampileze formularele. Cum se procedează în situația aceasta?
Cel mai recent răspuns: Ianit , utilizator 12:20, 13 August 2023
@ianit

Ce detalii mai aveți nevoie pentru a ma ajuta?

Vreau să știu în primul pentru ce ați solicitat actualizarea actelor constitutive. Vreți să inscrieți noul președinte la judecătorie ? Nu este nevoie decât dacă în statut sunt menționate nominal primele organe ale asociației și/sau dacă cel demis este înscris la grefa judecătoriei.

Trecând peste asta comandați o altă ștampilă și începeți activitatea. Nu vă va fi ușor. Și în asociația noastră a fost o astfel de situație între 2014-2015 când a „funcționat” având două echipe manageriale..
Cea demisă nu a vrut să predea documentele celei noi decât în urma unui proces finalizată prin acțiunea unui executor judecătoresc. Dar atunci primăria nu se implica prea mult.
Ultima modificare: Duminică, 13 August 2023
robert1958, utilizator

Bună dimineața.
Da trebuie înscris la grefa judecătoriei noul președinte.
Avocata ma sfătuit sa nu fac nimic pana nu e gata toată treaba.
Doamna președinta e foarte agresiva
Manuela Rășină, administrator
@ianit

Da trebuie înscris la grefa judecătoriei noul președinte.
Avocata ma sfătuit sa nu fac nimic pana nu e gata toată treaba.

Până se admite cererea de înscriere la judecătorie dovada calității președintelui asociație se face prin HAG consemnată procesul în verbal al ședinței adunării generale care potrivit art. 52 din legea 196/2018 se bucură de prezumția de legalitate pănă ce va fi suspendată de la executare sau anulată printr-o hotărâre a instanței rămasă definitivă.

Observ ca aveți termen pe data de 29.08.2023. Până la acea dată „fosta” poate formula o cerere de intervenție în interes propriu în temeiul art. 61-62 NCPC care chiar dacă ar fi respinsă ca inadmisibilă, avândn cale de atac cu apel vă poate amâna înscrierea la judecătoria cu încă 4-5-6 luni sau chiar mai mult. Depinde și de când când se vor comunica hotărârile fond-apel.

Chiar și în situația în care cererea de actualizare acte constitutive ( în privința înscrierii președintelui) ar fi admisă ( nu cunosc motivele invocate în cerere ca să pot aprecia corect), încheierea se dă având cale de atac în termen de 5 zile de la comunicare, deci având în vedere „ agresivitatea” fostei. s-ar putea să așteptați mult și bine înscrierea la judecătorie.

Așa că discutați cu avocata și dacă apreciază că, convocarea și desfășurarea ședinței adunării generale întrunesc condițiile de legalitate, puteți să începeți activitatea în noua formulă însă trebuie să fiți conștienți că „fosta” va tulbura apele încă multă vreme de acum înainte.

La noi „frecușurile” au durat din 2015 până în 2021 când am preluat „biroul oval” și prin diplomație și mijlocirea unor concesii reciproce am reușit să „împac și capra și varza”.

robert1958, utilizator

Mulțumesc frumos
Manuela Rășină, administrator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actualizarea numelui membrilor comitetului ales al asociatiilor de proprietari Viorel_Lucaciu Viorel_Lucaciu La înființarea asociației de proprietari (transformata din asociației de locatari printr-o încheiere civila a Judecătoriei municipale) și ulterior, la ... (vezi toată discuția)
Cand intra in drepturi presedintele asociatiei? Bizzare Bizzare Buna ziua, Am fost ales presedinte al Asociatiei de Proprietari in Adunarea Generala din luna noiembrie. Fostul presedinte, care a demisionat, a spus ca eu ... (vezi toată discuția)
În anul 2022, luna mai, am achiziționat un apartament cu două ... Florinfmf Florinfmf În anul 2022, luna mai, am achiziționat un apartament cu două camere în localitatea Timișoara. În momentul achiziției fostul proprietar demarase ... (vezi toată discuția)