avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 315 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Regimul ambalajelor reciclabile din SGR (HG 1074/2021)
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Regimul ambalajelor reciclabile din SGR (HG 1074/2021)

Salutare!
In anexa HG 1074 / 2021 privind stabilirea sistemului de garanție-returnare pentru ambalaje primare nereutilizabile exista specificat ca "ambalajul se consideră deșeu de ambalaj atunci când este predat spre reciclare".

Oare aceasta se aplica doar ambalajelor purtatoare de garantie, sau tuturor ambalajelor precum cele din SGR? Cu alte cuvinte, o sticla de plastic al aceluiasi produs este deseu daca nu are logo SGR dar daca are logo SGR nu mai este deseu?

Multumesc!

Alte discuții în legătură

Taxa ambalaje Ramon11 Ramon11 Buna ziua Referitor Ord.196/2005-Fond Mediu, Legea 249/2015-Gestionarea ambalajelor Exista obligatia de plata la Fondul de mediu a taxei pentru ... (vezi toată discuția)
Responsabilitate privind realizarea obiectivelor anuale de valorificare si reciclare a deseurilor de ambalaje abordeianu abordeianu Vreau si eu sa inteleg cui revine resposabilitatea indeplinirii obiectivelor anuale de valorificare si reciclare in conditiile in care o firma produce ambalaje ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! oare ambalajelor din hartie kraft cu duza din plastic ... bio.neraplant bio.neraplant Buna ziua! Oare ambalajelor din hartie kraft cu duza din plastic pentru sucuri (avand in compozitie Hartie, Bopa, Alu, Pe) li se aplica Sistemul Garantie - ... (vezi toată discuția)