avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 331 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Amenzi incalcare liniste publica in mediu rural Avem ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Amenzi incalcare liniste publica in mediu rural Avem un vecin care pune muzica cu ...

Va rog frumos sa ma ajutati.
Avem un vecin care pune muzica cu bassul la maxim toata noaptea cand are chef. Pana dimineata. Noi locuim in comuna Barnova Iasi, sat Barnova.

La ora 4 dimineata am sunat la politie la 112 pt ca la politia locala nu raspundea nimeni.

Am sunat dupa ce am fost la poarta indivizilor unde mai era o dna care striga la ei sa inceteze ca nu a dormit deloc. Le am cerut raspicat sa inchida muzica pentru ca de la orele 22 pana in acel moment, 4:00 dimineata au pus muzica cu bass la maxim si nu a dormit toata strada.
Mi au raspuns in zeflemea sa sun la politie, stiind probabil ca nu le va face nimic politia locala.
Sun la 112, cei de la judet au spus ca trimit un echipaj. In 50 minute, binenteles ca muzica a continuat, a sosit si un echipaj al politiei locale spunand ca nu e bn sa avem conflict cu vecinii. I am explicat ca de nenumarate ori le am trecut cu vederea si alte abateri de genul asta si de alt gen, si ca nu se mai poate, ca trebuie sa le dea amenda.
Atunci dl politist, era duminica ora 5 dimineata cand vbeam, mi a spus sa vin sa dau o declaratie la sediul lor marti la 8,30.

Va rog sa imi spuneti, din suflet va rog, daca mai are rost sa ma cheme la declaratie cand ei au constatat clar ce se intampla.
Au mers si au vbit un pic cu cei care petreceau cu muzica la maxim de o noapte, si au plecat. Dupa 5 minute vecinii au dat din nou muzica tare pana la 7 dimineata. PRACTIC au sfidat tot ce s a intamplat, nu erau intimidati de politie. Pt ca pbil stiau ca nu patesc nimic.

Va rog sa mi spuneti daca a procedat corect dl politist, si care este amenda care ar trebui data, am inteles ca intre 3000 si 6000.
Si de ce trebuie sa ma mai duc pentru declaratie/reclamatie cand fapta a fost observata clar la fata locului.
Mai vreau sa stiu daca pot cere sa primesc dovada din partea politiei ca a fost aplicata amenda. Mi se pare normal sa am aceasta dovada.

Astept un raspuns, cu respect!
Ultima modificare: Duminică, 13 August 2023
marush, utilizator
Cel mai recent răspuns: marush , utilizator 18:21, 13 August 2023
Legea nr. 61/ 1991 republicata se aplica si in mediul rural. Gasiti legea aici: [ link extern ]
Vedeti art.2 pct.25-27
Puteti sesiza politia si primaria, in scris, cu nr. de inregistrare/ data.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Va rog sa mi spuneti daca a procedat corect dl politist, si care este amenda care ar trebui data, am inteles ca intre 3000 si 6000.


Art. 2. -
Constituie contravenţie săvârşirea oricăreia dintre următoarele fapte, dacă nu sunt comise în astfel de condiţii încât, potrivit legii penale, să fie considerate infracţiuni:
27) organizarea de petreceri cu caracter privat şi utilizarea de aparatură muzicală la intensitate de natură a tulbura liniştea locuitorilor, în corturi, alte amenajări sau în spaţiu neacoperit, situate în perimetrul apropiat imobilelor cu destinaţia de locuinţe sau cu caracter social.

Art. 3. -
(1) Contravenţiile prevăzute la art. 2 se sancţionează după cum urmează:
d) cu amendă de la 2.000 lei la 3.000 lei, faptele prevăzute la pct. 27) şi 30);


Doar dacă ați fi sunat din nou ar fi fost aplicabilă amenda foarte mare despre care ați auzit:
Art. 5. -
Repetarea contravenţiilor prevăzute la art. 2 pct. 1), 25) -27), într-un interval de 24 de ore de la constatarea primei fapte, se sancţionează după cum urmează:

c) cu amendă de la 3.000 lei la 6.000 lei sau prestarea a 100-150 de ore de activităţi în folosul comunităţii, faptele prevăzute la pct. 27).
[ link extern ]

Si de ce trebuie sa ma mai duc pentru declaratie/reclamatie cand fapta a fost observata clar la fata locului.

Poate vrea doar să semnați PV-ul în calitate de martor. Mergeți dacă v-a chemat, aveți ocazia să depuneți o reclamație în care să spuneți că au pus muzică din nou după ce au plecat. Indicați și martori.

Mai vreau sa stiu daca pot cere sa primesc dovada din partea politiei ca a fost aplicata amenda.

Scrieți în reclamație că doriți să fiți informat despre măsurile luate.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Multumesc frumos. Eu am mai sunat inca o data dupa plecarea politistilor, dupa ce au discutat cu ei, pt ca iar au pus muzica, au facut pauza 5 minute, dupa plecarea lor in jur de 5 dimineata, dar tot la 112 am sunat pt ca politia locala nu raspundea. Si am comunicat politistului de la judet ca iar au pus muzica, si mi au zis ca vor transmite iar politistului local care a mai venit.
Pe mine ma intereseaza sa ii dea amenda. Ar intra la peste 3000 dar am observat ca dl politist local nu prea tragea la respectarea legii.
Mi ati raspuns foarte complet, multumesc, citisem legea, si articolele dar nu stiam de ce nu i a aplicat amenda pe loc, si daca e nevoie sa mai merg din moment ce au constatat si ei ce se intampla.

Cu apreciere,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Perturbarea linistii publice olteanugeo olteanugeo Buna ziua, M-am mutat acum 9 luni intr-un complex rezidential nou construit. De la inceput o parte dintre vecini au tot dat petreceri (de casa noua, zi ... (vezi toată discuția)
Fotbal - teren printre blocuri - zgomote mari - ce e de facut? Costin Savescu Costin Savescu Buna dimineata, La citiva metri de blocul meu s-a facut acum vreo doua luni un teren de fotbal. Ei bine, l-au transformat in stadion, ziua si noaptea joaca ... (vezi toată discuția)