avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 192 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Buna ziua. Sunt angajata cu acte de 3 luni. Vreau sa ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Buna ziua. Sunt angajata cu acte de 3 luni. Vreau sa îl iau ...

Buna ziua. Sunt angajata cu acte de 3 luni. Vreau sa îl iau pe tatăl meu ca și coasigurat că are nevoie de o operatie urgenta și el nu e asigurat nu are venituri. Care sunt pașii de urmat? Și citisem ceva de un beneficiu că îl am în îngrijire? Mă poate lamuri cineva? Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: DuiliuT , utilizator 10:42, 15 August 2023
Soţul, soţia şi părinţii fără venituri proprii, aflaţi în întreţinerea unei persoane asigurate pot fi coasiguraţii acestora. În această calitate, nu plătesc contribuţie de sănătate, dar beneficiază de servicii medicale în sistemul de asigurări de sănătate.
Asiguratul care vrea să ia în întreținere soțul/soția/un părinte fără venituri trebuie să informeze angajatorul despre acest lucru și să-i dea acestuia anumite documente pe care el să le depună la autorități, documente enumerate în Ordinul Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS) nr. 1549/2018:
[ link extern ]
[ link extern ]
[ link extern ] /

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

“asiguratul care vrea să ia în întreținere soțul/soția/un ... Chloej Chloej “Asiguratul care vrea să ia în întreținere soțul/soția/un părinte fără venituri trebuie să informeze angajatorul despre acest lucru și să-i dea ... (vezi toată discuția)
Doresc să o iau pe mama că coasigurat, ea nu înregistrează ... Motani Motani Doresc să o iau pe mama că coasigurat,ea nu înregistrează niciun venit în momentul de față ,dar are pe numele ei un apartament,o garsoniera și o ... (vezi toată discuția)
As dori sa stiu daca eu am contract de munca, prin urmare sunt ... ioanax05 ioanax05 as dori sa stiu daca eu am contract de munca, prin urmare sunt asigurata, cum poate obtne sotul calitatea de coasigurat?el nu are contract de munca si nu si a ... (vezi toată discuția)