avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 222 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Buna ziua,revin cu o problemă ,sunt pensionată pe ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Buna ziua,revin cu o problemă ,sunt pensionată pe caz de boala ...

Buna ziua,revin cu o problemă ,sunt pensionată pe caz de boala fiind încadrată cu gradul 3 de invaliditate din mai 2022.Cand am fost la revizuire am fost chemată la institutul de expertiză medicală din București,am stat internata 3 zile am făcut investiții,pe biletul de externare scriind incapacitate adaptativă: după completarea anchetei sociale la domiciliul.A venit o doamnă de la primărie cu ancheta socială și mă întrebat câteva lucruri, câți suntem în casă ,nume și vârstă și venitul fiecăruia (soțul și 2 copii),cate camere are casa( casă moștenire de la socrii soțul 66%,sora lui 33%),animale in gospodărie un porc și câteva găini,o amărâtă de gradina,dacă mă înțeleg cu vecinii,i-am spus că stau izolată ,nu ieșim la radio șanț și cam atât.Dupa o lună primesc decizia că nu mă mai incadrez in grad de invaliditate și sunt recuperata,când eu mă înfund de pastile merg regulat la psihiatru,iau 3 anxiare pe zi,pt că dacă nu le iau nu mă simt bine,iar după prânz când îmi iau pastilele,îmi dau o stare de somnolenta și moleșeală și trebuie să mă odihnesc.Cine credeți că mă angajează pe mine sa dorm pe masa lor după ora 1? Vreau sa fac contestație și va rog sa mă ajutați cum sa o fac,pt că sănătatea mea nu stă în Nr de camere sau găinile din curte,astea le are orice om care este gospodar,asta nu înseamnă că le îngrijesc eu,sau daca are soțul salariul mai mare adică 4000 brut are de întreținut 2 copii dintre care unul cu o tulburare de spectru autist,asta nu înseamnă că ești recuperat
Cel mai recent răspuns: florinaandrei592@gmail.com , utilizator 10:56, 30 Septembrie 2023
Comisia centrală de expertiză de la București v-a tăiat încadrarea în grad de invaliditate.
Comisia a concluzionat că nu aveți pierdută capacitatea de muncă din cauza unei boli, ci aveți probleme de adaptare la un loc de muncă.

Contestația se depune la TRIBUNAL la instanța de contencios administrativ, în tremen de 30 de zile de la comunicarea deciziei.

Cel mai probabil instanța va dispune să fiți expertizată de comisia de la IML.
Ultima modificare: Miercuri, 16 August 2023
Dapix, utilizator
Sunt depresivă de aproape 3 ani ,am mai avut astfel de episoade in 2015 dar le-am dus pe picioare,acum de vreo 3 ani ,nu mai puteam face față la serviciu ,mi se făcea rău ,trebuia să chem sa vina sa mă ia acasă,, analize,salvare, mergeam la urgență și tot așa până s-a găsit diagnostic ,,sunt operata pe coloana ,am mai multe hernii cervicale care dacă nu mă protejez ,o să ajung iar la cuțit,nu am voie sa stau mult în piciore
Numai că vedeți, că Comisia centrală de la București v-au expertizat, și au tras alte concluzii, diferite de cele ale dumneavoastră.

Dacă depuneți contestație la instanță, tot o comisie medicală vă va expertiza, de această dată va fi comisie medico-legală.
Ultima modificare: Joi, 17 August 2023
Dapix, utilizator
Am plan recuperator,am internări 2,am ieșirea din spital de la București cu diagnosticul de acolo și i l-am dat medicului meu psihiatru când am fost luna aceasta pt rețetă și a spus că este același diagnostic care îl am în dosar și datorită anchetei sociale mi-au tăiat pensia ,ce treabă are boala cu ce in curte sau ce să-l are soțul?

Dapix a scris:

Numai că vedeți, că Comisia centrală de la București v-au expertizat, și au tras alte concluzii, diferite de cele ale dumneavoastră.

Dacă depuneți contestație la instanță, tot o comisie medicală vă va expertiza, de această dată va fi comisie medico-legală.

Ați depus în termenul legal contestația la instanța de contencios administrativ la TRIBUNAL`?
Ultima modificare: Vineri, 18 August 2023
Dapix, utilizator

Alte discuții în legătură

Contestatie impotriva deciziei luate de inemrcm adicoman adicoman BUNA SEARA . MAMA MEA E PENSIONATA PE CAZ DE BOALA DE 13 ANI CU DIAGNOSTICUL SINDROM DEPRESIV PE FOND DISTONIC SI IN URMA EVALUARII DE INSTITUTUL INEMRCM I ... (vezi toată discuția)
Pensie Lya50 Lya50 Am avut pensie de boala 8 ani pentru boala psihica(depresii repetate)Am depus dosarul din nou pentru pensia de boala..dupa un an de cand mi.a taiato la ... (vezi toată discuția)
Pensie de boala Cami cami Cami cami Unde se face contestatie pentru tăierea pensiei de boala? (vezi toată discuția)