avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 646 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, referitor succesiune.Suntem 3 frați, doi ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, referitor succesiune.Suntem 3 frați, doi am primit ...

Buna ziua, referitor succesiune.Suntem 3 frați, doi am primit de la părinți fiecare un teren iar al 3 lea frate a primit casa și restul.
Cum se poate face succesiunea in aceasta formula.Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ddena , utilizator 11:06, 13 Septembrie 2023


ddena a scris:

Am o întrebare puțin mai deosebita.De cate ori vorbesc cu notarul despre succesiune mi se adresează"dacă vreți avere".Se consideră a adresare profesionista ? Sau ce vrea să zică?mulțumesc.


Vrea sa zica ca atat timp cat in final veti dobandi niste bunuri, interesul este al dvs.
Cat dureaza? Dureaza. Daca vreti avere.
Cat costa? Costa. Daca vreti avere.
Trebuie sa umblam dupa toate actele? Da, daca vreti avere.

Cam asta vrea sa zica. Sa aveti rabdare.


gi-jane2 a scris:

" daca nu voiam eu avere, nu incasai dumneata onorariu " * "in plus, nu vreau avere de la dumneata,vorbim de mostenire, de munca parintilor mei."

e tupe, frustrae, nu stiu ce denota.


Nu neaparat, ca succesiunea se poate dezbate si in instanta, iar atunci, onorariul il incasa avocatul. Si userul vrea averea parintilor. Sunt unii care nu vor si renunta. Dansul vrea.
asa e, nu neaparat,sa zicem ca e o expresie total nepotrivita.
iar atunci, onorariul il incasa avocatul.

si care e treaba? ala nu muncea pt banii aia ?
nici notarul nu ii incaseaza nemeritat si nici avocatul.
Ultima modificare: Luni, 4 Septembrie 2023
gi-jane2, moderator
Am făcut succesiunea, urmează partajul.Pentru un teren extravilan am un cumpărător.Se poate face partaj direct pe el?Sau ce modalități de vânzare am, mai simple și cu cheltuieli mici, mulțumesc.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca nu aveti inca partajul , inseamna ca detineti acel teren mai multi mostenitori impreuna , pe cote . De vandut , puteti sa-l vindeti tot impreuna , toti mostenitorii . Doar ca , pentru vanzare terenurilor agricole extravilane e o intreaga procedura care trebuie parcursa : se anunta la primaria unde e situat terenul oferta de vanzare ( inclusiv pretul ) , in 5 zile aceasta afiseaza aceasta oferta , in 45 zile lucratoare de la afisare se asteapta preemptorii , daca acestia nu sunt amatori sa cumpere se mai asteapta 30 zile calendaristice “ potentialii cumparatori “ prevazuti de lege . Doar dupa acest timp ( cam 3 luni ) , daca nu sunt oferte de cumparare , Primaria da un aviz ca terenul este liber la vanzare . Fara acest aviz notarul nu va incheia contract de vanzare-cumparare .

Alte discuții în legătură

Unic mostenitor barbutadddddddddddddd barbutadddddddddddddd In situatia in care unul din parinti este decedat de 4luni si nu doresc sa fac succesiune (nu ma simt inca in stare)exista probleme legate de acest aspect,la ... (vezi toată discuția)
Partaj voluntar fara intabulare? justme1 justme1 Buna ziua, as dori sa fac fac succesiunea dupa moartea parintilor mei (suntem doi frati). Ne-am inteles asupra impartirii si am mers la notar, cu toate actele ... (vezi toată discuția)
Partaj după ce moștenitorii au ajuns la o înțelegere: în instanță sau la notar? sorin33 sorin33 1 Pt,dezbaterea succesiunii,am primit anexa 24 de la primarie si am ajuns la o intelegere cu toti mostenitorii trecuti in anexa cu privire la impartirea masei ... (vezi toată discuția)