avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 241 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Prestare servicii ocazionale
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Prestare servicii ocazionale

Buna ziua ,

Va rog sa ma ajutați cu o informație . Vreau sa specific ca sunt angajat la o companie , nu știu dacă are o importantă . Acasa dețin un garaj unde mai prestez servicii de detailing auto ocazional maxim odată pe luna , in timpul liber de-obicei in zilele se vineri -sâmbătă ,in proporție de 80% persoanele sunt cunoștințe . Întrebarea mea este ce risc ( amenda , dosar penal ) făcând acest lucru fără un SRL sau PFA? ( este clar ca nu se justifica sa am una din cele doua ,având in vedere fluxul foarte mic de munca ). In caz ca as fi reclamat de vreun vecin sau altcineva . Vreau sa specific faptul ca am si o pagina de Facebook unde mai postez câte ceva in legătura cu activitatea aceasta .

Aștept un răspuns dacă se poate , si un sfat , poate exista si o varianta in care sa fac acest lucru legal , dar totuși sa nu implice foarte multe( autorizații , contabil , etc)

Va mulțumesc !
Cel mai recent răspuns: Cabinet de Avocat , Avocat 16:02, 17 August 2023
Bună ziua, puteți încheia cu beneficiarii convenții civile.

Conventia civila de prestari servicii poate fi incheiata pentru efectuarea unor activitati ce au caracter intamplator sau ocazional si care exclud subordonarea prestatorului fata de platitorul venitului.


Avocat Samuel MICULA a scris:

Bună ziua, puteți încheia cu beneficiarii convenții civile.

Conventia civila de prestari servicii poate fi incheiata pentru efectuarea unor activitati ce au caracter intamplator sau ocazional si care exclud subordonarea prestatorului fata de platitorul venitului.


Buna ziua , mulțumesc de răspuns .

Din ce am reușit sa ma informez despre aceasta convenție , am înțeles ca aceasta se încheie între o firma , si o persoana fizica . In cazul meu activitatea se desfășoară intre doua persoane fizice . Se poate face si in acest caz ?

Mulțumesc !
Da. Benficiarul (clientul) poate fi o persoană juridică sau o persoană fizică.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contracte de prestari servicii flori1981 flori1981 buna ziua cine imi poate spune si mie care este legea care prevede incheierea de contracte de prestare service va multumesc (vezi toată discuția)
Conventie civila standan54 standan54 Este valabila conventia civila pentru Asociatiile de proprietari? (vezi toată discuția)
Venituri din conventii civile ContSters61319 ContSters61319 Stiu ca s-a mai discutat problema dar inca nu sunt lamurit. Eu ca firma(beneficiar) retin si platesc impozitul de 16% in numele prestatorului(persoana ... (vezi toată discuția)