avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 298 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenitor decedat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenitor decedat

Buna ziua! Detin cota de 5/8 dintr-o garsoniera prin contract de vanzare cumparare de la unul din mostenitori. Initial erau 4 si au mai ramas 2. De la unul am cumparat eu si celalat a decedat. Eu nu il mostenesc pe cel decedat si nici cel care mi-a vandut cota sa nu il mosteneste. Vreau sa deschid procesul de iesire in indivizune. Ceilalti 2 mostenitori sunt frati cu cel decedat si il mostenesc dar refuza deschiderea succesiunii. Instanta ii va obliga la deschiderea succesiunii? Cine va plati pt aceasta succesiune.
Cel mai recent răspuns: vali_085 , utilizator 10:42, 29 Ianuarie 2010
Succesiunea se deschide de oricare dibtre mostenitori. Taxele se platesc proportional cu cota parte. Daca nu va intelegeti la notar, adresati-va instantei. Cheltuielile se impart la final in aceleasi conditii. Va recomnad un avocat in rezolvarea problemelor.
daca ceilalti frati refuza sa procedeze la dezbaterea succesiunii pe cale amiabila la notariat, va trebui sa va adresati instantei de judecata.
solicitati atat partajul succesoral cat si iesirea din indiviziune. costul taxelor de timbru va fi suportat proprotional de catre toti copartasii.
Am inteles ca trebuie sa platesc taxele pt indiviziune dar de ce trebuie sa platesc taxele pt succesiune. Eu nu am nici o legatura cu ceilalti mostenitori si nici cel care mi-a vandut. Am spus clar ca cei trei erau frati. Cea care mi-a vandut era mama vitrega. Acesti frati cred ca au vazut-o pe mama lor vitrega doar de 5 ori in viata, ei ramanand cu mama lor naturala.
Acum unul dintre frati a decedat si il mostenesc ceilalti 2 frati ramasi in viata. Eu sau mama lor vitrega nu avem nimic de castigat in urma succesiunii celui decedat. Nu ar fi normal sa ii oblige instanta sa isi faca succesiunea . Am dreptate?
pentru a se rezolva problema iesirii din indiviziune este necesar partajul succesoral .
dvs. daca puneti problema iesirii din indiviziune , va trebui sa solicitati instantei de judecata sa-i oblige pe cei doi sa dezbata succesiunea dupa celalalt coproprietar decedat.
Da , exact asta doresc. Ca instanta sa ii oblige sa isi deschida succesiunea deoarece ei refuza sa faca acest lucru pt a impiedica iesirea in indiviziune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indiviziune mostenitor decedat vali_085 vali_085 Buna ziua! Detin cota de 5/8 dintr-o garsoniera prin contract de vanzare cumparare de la unul din mostenitori. Initial erau 4 si au mai ramas 2. De la unul am ... (vezi toată discuția)
Succesiune 2claudia.m 2claudia.m buna ziua, as vrea sa ma ajutati cu cateva lamuriri: tatal meu a decedat acum 2 ani, din prima casatorie suntem 2 frati, din a doua casatorie nu exista ... (vezi toată discuția)
Iesire in indiviziune vali_085 vali_085 Buna ziua! Detin 5/8 dintr-o garsoniera. Mai sunt 3 coproprietari fiecare cu cote egale de 1/8. Cei 3 sunt frati si au primit aceste cote in urma unei ... (vezi toată discuția)