avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 369 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale un SRL poate imprumuta un alt SRL
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

un SRL poate imprumuta un alt SRL

am un SRL care nu are domeniul de activitate creditarea sau intermedieri financiare, dar vreau sa stiu daca pot imprumuta cu bani alt SRL????????
DAR in cazul in care srl-ul care da banii este si asociat la al 2 lei srl care primeste imprumutul????????
este undeva o reglementare?????
Cel mai recent răspuns: Georgeta Anghel (Rusu) , Avocat 14:54, 6 Octombrie 2006
nu, un SRL nu poate imprumuta un alt SRL daca nu are in obiectul de activitate activitati de imprumut. Acest lucru il gasesti in legea societatilor comerciale la punctul cu specificitatea capacitatii de folosinta.
Eventual un asociat poate sa imprumute un SRL.
In calitate de asociat un SRL poate credita un alt SRL. Operatiunea contabila va fi :creditare firma asociat" si se va face in baza unui contract in case va arata suma imprumutata, modul si temenul de rambursare, sau chiar transformarea impumutului in capital social, SRL-ului care a creditat revenindu-i noi parti sociale corespunzator valorii imprumutate, dupa ce SRL-ul imprumutat isi majoreaza capitalul social. E o posibilitate de a nu mai rambursa banii!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Limitare creditare firma mikitud mikitud Buna ziua Unul dintre asociatii unui SRL a creditat firma fara ca suma sa ii fie restituita in totalitate(i s-a virat doar o mica parte).In aceasta situatie ... (vezi toată discuția)
Sfat pentru o firma nou infintata cu 2 asociati Grundy Grundy Buna ziua , am creat un srl si suntem 2 asociati . Functionam pe 2 nise : colectionabile si fashion . Am unele nelamuriri daca ma poate ajuta cineva : 1 ) ... (vezi toată discuția)
Imprumut societati soniarina soniarina Exista vreo posibilitate legala prin care o persoana juridica o poate imprumuta pe alta, desigur fara ca imprumutatoarea sa fie institutie de credit? Speta: ... (vezi toată discuția)