avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 727 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua! Mama mea locuieste in locuinta proprie cu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua! Mama mea locuieste in locuinta proprie cu fostul sot ...

Buna ziua! Mama mea locuieste in locuinta proprie cu fostul sot italian. Acesta are un act de uzufruct viager pe jumatate din locuinta si exista momentan un proces prin care se urmareste anularea uzufructului. Mentionez ca ambii locuiesc in camere separate si se folosesc de restul spatiului in comun(bucatarie, baie). Problema este in felul urmator: in camera acestuia se afla inca multe bunuri comune si am descoperit recent ca acesta pregateste pachete pe care sa le trimita in Italia. El sustine ca sunt doar bunuri personale si refuza sa arate continutul pachetelor dar cel mai probabil sunt si multe bunuri comune. Se poate face ceva din punct de vedere legal pentru a bloca expedierea acelor pachete sau verificare lor?
Cel mai recent răspuns: PaulAilenei , utilizator 18:31, 25 August 2023
Doar mama ar putea ridica pretentii.
Dumneavoastră n-aveți nici un drept legal să-l luați la întrebări ce trimite el în pachete.
Fiind deja divorțați și locuind separați, poate dispune de lucrurile din camera lui.

Nu cred că mama are la el în cameră lucruri cu cod de bare, și deține chitanțe să dovedească care sunt lucrurile ei.

Mai bine lăsați-l în plata lui Dumnezeu și nu mai complicați lucrurile, că poate izbucni scandal între mama și el.
Ultima modificare: Vineri, 25 August 2023
Dapix, utilizator
Vroiam sa spuns mai sus ca unele din bunurile pe care acesta vrea sa le expedieze, apartin mamei mele. Oricum.. Multumesc pentru rapsuns! Probabil ca aveti dreptate.. Am mai incercat in trecut sa denunt la politie disparitia altor obiecte personale si am fost primit cu zeflemism din partea unui agent care mi-a comunicat ca trebuie sa pot demonstra furtul. De parca cineva poate demonstra ca un obiect personal a fost aici si acum nu mai este.. mda.. asta e legea. Probabil ca trebuie si ea sa raspunda cu aceeasi moneda..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce sanse am? tcampianu tcampianu Stimate Doamne, Stimati Domni, In anul 1988 m- am casatorit, iar mama mea ne- a cumparat un apartament de 3 camere, am semnat atunci un act de donatie, cu ... (vezi toată discuția)
Intrebare divort+partaj anamaria13 anamaria13 Sunt casatorit de 10 anu si avem 2 copii minori. Intrebari: 1. La casatorie, eu am avut o garsoniera pe care ulterior am vandut-o si am cumparat un apartament ... (vezi toată discuția)
Locuim separat dar n-am divortat - drepturile tatalui river river Sunt casatorit din 2004 cu persoana nepotrivita cu care am o fetita de 1 an. De 2 luni sotia a plecat cu copilul la parintii ei in urma certurilor dintre ... (vezi toată discuția)