avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 542 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Formulare actiune in pretentii Vă salut! Intentionez ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Formulare actiune in pretentii Vă salut! Intentionez sa introduc ...

Formulare actiune in pretentii

Vă salut!

Intentionez sa introduc pe rolul instantei o actiune in pretentii pe temeiul raspunderii contractuale, pentru recuperarea unei sume de bani pe care am imprumutat-o unei persoane.

Va rog sa imi spuneti daca este corect sa mentionez la "In drept, imi intemeiez cererea pe art. 1350, 1516 si 1530 NCC"?

Voi solicita proba cu inscrisuri (voi depune corespondenta electronica si dovada platilor facute de mine catre persoana) si proba cu interogatoriu.

Nu exista un contract scris intre parti.

Va multumesc!
Buna ziua, temeiul juridic al cererii dvs depinde foarte mult de solicitari, argumente si situatia de fapt, temeiul de drept nu se rasfrange numai asupra tipului de actiune formulata. De asemenea, in functie de circumstanțe, daca nu exista contract scris, posibil sa nu fie Incidenta rasp. contractuala.
Înainte sa introduceți dvs acțiunea consultati totuși un avocat ,autoreprezentarea cu ,, modele"sau folosind rudimente de informații din facultatea de drept făcută pt diploma dar fără a profesa vreodată e riscanta.In mesajul anterior colega a ridicat deja un semn de întrebare,eu îl ridic pe al doilea dacă nu aveți contract când e împrumutul scadent,la ce termen trebuia restituit?..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actiunea in pretentii in lumina noului cod civil Daniela Camelia Nicolae Daniela Camelia Nicolae Va rog sa ma ajutati sa stabilesc temeiul juridic al unei astfel de actiuni, bazata pe prevederile noului cod civil. (vezi toată discuția)
Care este temeiul de drept ? ddianna ddianna Buna ziua, Care este temeiul de drept pe care se bazeaza cererea de chemare in judecata ce are ca obiect obligarea debitoarei la plata unei sume de bani de ... (vezi toată discuția)
Ce inseamna juridic actiune in pretentii? Sever Simion Sever Simion Buna ziua, Va rog sa imi spuneti ce inseamna ca am fost dat in judecata pentru Pretentii? Ce poate fi asta? 1. Poate fi vorba de cheltuieli de judecata ... (vezi toată discuția)