Intentionez sa introduc pe rolul instantei o actiune in pretentii pe temeiul raspunderii contractuale, pentru recuperarea unei sume de bani pe care am imprumutat-o unei persoane.
Va rog sa imi spuneti daca este corect sa mentionez la "In drept, imi intemeiez cererea pe art. 1350, 1516 si 1530 NCC"?
Voi solicita proba cu inscrisuri (voi depune corespondenta electronica si dovada platilor facute de mine catre persoana) si proba cu interogatoriu.
Buna ziua, temeiul juridic al cererii dvs depinde foarte mult de solicitari, argumente si situatia de fapt, temeiul de drept nu se rasfrange numai asupra tipului de actiune formulata. De asemenea, in functie de circumstanțe, daca nu exista contract scris, posibil sa nu fie Incidenta rasp. contractuala.
Înainte sa introduceți dvs acțiunea consultati totuși un avocat ,autoreprezentarea cu ,, modele"sau folosind rudimente de informații din facultatea de drept făcută pt diploma dar fără a profesa vreodată e riscanta.In mesajul anterior colega a ridicat deja un semn de întrebare,eu îl ridic pe al doilea dacă nu aveți contract când e împrumutul scadent,la ce termen trebuia restituit?..