avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 586 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... buna ziua, Am descoperit de curand ca sotia mea a ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

buna ziua, Am descoperit de curand ca sotia mea a creat emailuri ...

buna ziua,
Am descoperit de curand ca sotia mea a creat emailuri si conturi false in urma cu 10-13 ani si a interactionat cu mine online. Multe dintre aceste conturi nu mai sunt active. Noi intre timp ne-am casatorit si avem impreuna un copil minor. Acum suntem in proces de divort. Cum pot sa demonstrez ca m-a manipulat inainte de casatorie si in primii ani de mariaj si a inventat prieteni imaginari cu care eu am interactionat online, crezand ca sunt cunostiintele ei? Si ce relevanta au aceste lucruri in contextul divortului si custodiei copilului care are 4 ani? Eu am aflat in ultimul an toate acestea si nu am mai interactionat cu acele conturi false de ani buni...dar am emailurile
Multumesc
daca demonstrez ca minte, nu o mai crede instanta sper si obtin custodia exclusiva sau macar comuna dar nu se poate sa lasi copilul pe mana unei narcisiste.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca asta vreti sa obtineti , - cu tot respectul - sunteti total nerealist . Spuneti ca ati consultat un avocat , mai consultati unul , mai consultati doi , mai consultati trei ... si vedeti daca va da vreunul cea mai mica sansa ca vreo instanta din Romania ( ba , din orice alta tara , mai putin cele musulmane ) sa desparta o mama , care si-a crescut singura copilul onorabil atatia ani , de fiul ei , si il va da tatalui care n-a contribuit in aceeasi perioada decat cu o celula , cea de baza ... Si luati in calcul ca , avocati si judecatori , au aceeasi scoala si se ghideaza dupa aceleasi legi . In plus , avocatii mai au si experienta profesionala , deci stiu cum judeca mai multi juzi ... Dvs. confundati planurile , una e relatia ei cu dvs. si cu totul ( dar cu totul ) alta cea cu copilul sau . Un parinte ( oricare , mama sau tatal ) poate fi un groaznic partener de viata , si - in acelasi timp - o mama sau un tata extraordinari . Relatia dintre dvs. doi conteaza la divort , NU si la custodia copilului . Ca v-a mintit acum 10 - 13 ani , si daca v-a mintit chiar ieri , nu o face o mama mai putin buna , chiar deloc ... si in nici un caz instabila psihic , asta e chiar o gugumanie ... Pare ca - totusi - chiar a putut creste un copil , a facut-o de cand l-a nascut ... Sfatul meu - daca-mi permiteti - ar fi sa va re-calibrati asteptarile , si poate va mai ganditi ce invocati in instanta , sedintele de judecata sunt cu public , si - daca aduceti in discutie acele mail-uri - s-ar putea sa starniti un val de hohote de ras ... Dvs. decideti ... PS . Rezidenta dvs. chiar nu conteaza , poate fi in tara , poate fi oriunde altundeva .
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dvs trăiți într o lume virtuala,nu are nici o legătură,,mamipularea"cu autoritatea părintească.Dvs puteți sa credeți orice dar nu e relevant pentru instanta,cum sa nu fie apta sa crească copilul cine l a crescut în acești ani în care dvs traiati , visul "american?Nici nu se pune problema de autoritate exclusiva obținută de dvs,cine va încurajează în asa ceva ca av, e escroc.Sanse 0..Dacă va hotărâți sa cheltuiți un bănuț și sa va angajați av ,luptați pt un drept de vizita și poate cu ceva șanse pt , custodie comuna"Restul e doar SF..
eu inteleg... dar chiar poate sa ma minta asa si nu pot sa ma razbun in niciun fel? i-am spus ca cer custodie totala, i-am spus ca minte, si ma ignora total...
Informatii generale - Divort [ link extern ]

Informatii generale - Exercitarea autoritatii parintesti [ link extern ]

Informatii generale - Obligatia de intretinere copil [ link extern ]

(acele pagini web sunt traduse si in limba engleza)

Descrieti avocatului situatia cu email-uri, posibil sa fie de folos sau nu... in sensul ca ar fi posibil sa fie introduse ca probe pentru desfacerea casatoriei din culpa comuna.

Exercitarea autoritatii parintesti exclusive este o exceptie.

Ati disparut cativa ani, ati reaparut, mama nu v-a impiedicat sa-l vedeti... apoi certuri. Cand ati parasit copilul nu v-ati temut sa-l lasati in grija unei persoane despre care aveati niste suspiciuni? Nu stiu exact legislatia in Romania pe treaba asta, dar in State daca lasi copilul in grija unei persoane despre care ai cunostinta ca ar putea pune in primejdie viata copilului se numeste abandon, neglijenta si abuz, si se pedepseste cu inchisoare.

Cand ati plecat aveati posibilitatea sa cereti divort, exercitarea autoritatii parintesti... dar, ati disparut si abandonat copilul.

Acu' sunteti intr-un proces civil ... nu va luati o condamnare ca-n dreptul penal. In conditiile in care dvs l-ati lasat in grija mamei, n-aveti nici o sansa pe exclusiva... dar, daca aratati ca aveti interes si posibilitatea sa pastrati legaturile personale cu copilul, exista sanse sa obtineti exercitarea in comun.

Ati mentionat ca sunteti cetatean american.... poate vreti sau trebuie sa parasiti Romania la un moment dat. Sa aveti in vedere ca in Romania nu exista agentii de stat prin care sa fie procesate platile pensiei de intretinere. Pensia de intretinere se plateste direct parintelui rezident. Faceti platile intr-un cont bancar pe numele "creditorului" (nu tine vrajeala cu paypal), scrieti la descriere plata pensie intretinere luna/anul... si pastrati dovada efectuarii platii (print) pana la adanci batraneti. In cazul dvs, hotararea de stabilire pensie de intretinere intruneste conditiile pentru a fi recunoscuta si executata in SUA. Majoritatea statelor din SUA nu au termen de prescriptie (no statute of limitations) pentru pensia de intretinere, pot fi luate actiuni de executare pana se achita integral. In cadrul Conventiei de la Haga pentru recuperarea restantelor se aplica termenul de prescriptie cel mai lung dintre tarile implicate.
Ultima modificare: Marți, 5 Septembrie 2023
c123456, utilizator

Alte discuții în legătură

Hotărâre irevocabila camelilazar camelilazar Sunt divorțată și am custodia exclusiva a celor 2 minori și cupla exclusiva a ex soțului. Hotărârea este irevocabila.Acum după 4 ani fostul soț a ... (vezi toată discuția)
Custodia comuna intr-o relatie de concubinaj din care a rezultat un baietel CohaltirMihai CohaltirMihai Buna ziua. In urma unei relatii de concubinaj avem un baietel de 4 luni. Relatiei i s-a pus punct.. Care sunt pasii ce trebuiesc urmati pentru a obtine o ... (vezi toată discuția)
Divortul unilateral soryn77 soryn77 Buna ziua!! Sunt casatorit din 2009 ,am un copil de 4 ani pe care il cresc singur de 2 ani,de cind sotia ne-a parasit . ... (vezi toată discuția)