avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 102 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Declaratia unica pentru venituri încasate ramburs
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Declaratia unica pentru venituri încasate ramburs

Buna ziua!
Am primit de la posta o hartie de la ANAF prin care:
"...Dorim sa va informam ca figurati inscris in evidentele noastra cu sume incasate cu titlul de ramburs, in perioada 2017-2021. Pentru asigurarea conformarii la declarare si plata a obligatiilor fiscale care va revin, ne manifestam rolul activ, informandu-va la acestea.
In situatia in care sumele incasate provin din activitati comerciale efectuate in calitate de persoana fizica, va aducem la cunostinta ca acestea se incadreaza in categoria veniturilor din activitati independente, dumneavoastra avnd obligatia de a depune formularul 212- Declaratia unica privind impozitul pe venit si contributiile sociale datorate de persoanele fizice, pentru fiecare an fiscal in care ati desfasurat o astfel de activitate si de a achita impozitul pe venit si, dupa caz, contributiile sociale obligatorii datorate..."

Cum ma sfatuiti sa procedez? Mentionez ca in perioada aceasta am vandut produse second-hand (luate din targuri), pe platforme de profil.
Ultima modificare: Luni, 4 Septembrie 2023
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: SCA IONESCU & NOVAC , Avocat 16:49, 4 Septembrie 2023
Va sfatuiesc sa luati in serios adresa si sa raspundeti catre ANAF corespunzator. Cred ca este necesara o discutie mai detaliata si concreta asa ca ne puteti contacta daca aveti nevoie de consultanta fiscala si eventual depunerea documentelor catre ANAF - [ link extern ] /

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am primit un plic de la anaf pentru venituri ramburs Adina1956 Adina1956 Buna ziua. Am primit recent acasa un plic de la ANAF in care spune ca figurez in evidentele dansilor cu sume incasate cu titlu de RAMBURS in perioada 2017 ... (vezi toată discuția)
Completarea declarației unice pentru anii din urma alexgab2150 alexgab2150 Buna ziua , m-am trezit cu un plic de la Anaf precum ca figurez cu sume incasate cu titlu de ramburs in perioada 2017-2021 si trebuie sa completez declaratia ... (vezi toată discuția)
am primit de la anaf precum ca figurez cu sume incasate din ramburs atnagy atnagy Buna ziua . Am primit de la Anaf precum ca figurez cu sume incasate cu titlu de ramburs in perioada 2017-2021 si trebuie sa completez declaratia 212 pentru ... (vezi toată discuția)