avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 334 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Am primit un plic de la ANAF pentru venituri ramburs
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Am primit un plic de la ANAF pentru venituri ramburs

Buna ziua.

Am primit recent acasa un plic de la ANAF in care spune ca figurez in evidentele dansilor cu sume incasate cu titlu de RAMBURS in perioada 2017 - 2021,
Rezumat din plic: In situatia in care sumele incasate provin din activitati comerciale efectuate in calitate de persoana fizica, va aducem la cunostiinta ca aceata si incadreaza in categoria veniturilor din activitati independente, dvs. avand obligatia de a depune formularul 212 - Declaratia unica privind impozitul pe venit .... pt fiecare an fiscal in care am desfasurat o asftel de activitate .... si de a schita impozitul pe venit si, dupa caz contributiile sociale obligatorii datorate.
In cazul in care si in perioada 2022 - 2023 ati realizat/realizati astfel de venituri aveti obligatia de a depune formularul 212.
Va informam ca, prin depunerea declaratiei unice evitati STABILIREA DIN OFICIU a creantelor fiscale prin decizie de impunere, precum si stabilirea obligatiilor fiscale de plata accesorii. (exact asa scrie) .... Neindeplinirea la termen a obligatiilor de declarare prevazute de lege constituie contraventie si se sanctioneaza potrivit legii.
De asemenea in situatia in care nu va indepliniti obligatiile fiscale, va informam ca exista posibilitatea de a fi supus unor controale/verificari documentare efectuate de Directia Generala Antifrauda Fiscala.

Ceea ce incasez ca ramburs este din vanzarile de pe OLX, de produse de care nu mai am nevoie. Sunt rare vanzarile astea, nu imi asigura un venit din care sa ma intretin (asta este mult spus), nu este nici o activitate comerciala si nu are o constanta, este sporadic. Plus ca eu candva le-am cumparat pt mine si sh le vand cu pret mai mic. Deci unde ar fi profit in asta?

Cum sa formulez un raspuns pt ANAF ca sa inceteze cu asfel de aberatii?

Multumesc anticipat.
Ultima modificare: Joi, 14 Septembrie 2023
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Adina1956 , utilizator 10:55, 15 Septembrie 2023
Orice venit obtinut (chiar si din vanzari pe OLX) trebuie declarat la ANAF in vederea impozitarii si taxarii. Sunt prevederi din Codul fiscal.
Asta inseamna ca nu trebui sa mai trimit colete. Sunt penibili. Au terminat treaba cu evaziunea fiscala a firmelor / multinationale care exporta profitul in afara tarii prin contracte de consultanta si au mai ramas unii cu niste rambursuri.
Asta inseamna ca nu trebui sa mai trimit colete.

Nu, chiar deloc. Cine își vinde lucrurile personale nu are și nici nu va avea vreo problemă.
Depinde ce vinzi pe olx, daca e activitate comerciala sau iti vinzi lucrurile personale. Nu toate veniturile sunt impozabile.

POPA GHEORGHE a scris:

Orice venit obtinut (chiar si din vanzari pe OLX) trebuie declarat la ANAF in vederea impozitarii si taxarii. Sunt prevederi din Codul fiscal.

Sunt bunuri personale, nu am lucruri noi si nici stoc de vreun fel.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tocmai am primit o instiintare de la anaf-antifrauda dragos.b65 dragos.b65 Buna ziua! Tocmai am primit o instiintare de la ANAF-Antifrauda, in care mi se zice ca in perioada 2017-2021 am avut incasari de tip ramburs, si ca e obligatia ... (vezi toată discuția)
Declaratia unica pentru venituri încasate ramburs A. Eduard A. Eduard Buna ziua! Am primit de la posta o hartie de la ANAF prin care: \"...Dorim sa va informam ca figurati inscris in evidentele noastra cu sume incasate cu ... (vezi toată discuția)
Completarea declarației unice pentru anii din urma alexgab2150 alexgab2150 Buna ziua , m-am trezit cu un plic de la Anaf precum ca figurez cu sume incasate cu titlu de ramburs in perioada 2017-2021 si trebuie sa completez declaratia ... (vezi toată discuția)