avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 191 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Fumat si flacara deschisa intre contoare de gaz
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Fumat si flacara deschisa intre contoare de gaz

Buna ziua!
Intre doua scari cu zece etaje,la parter este o sala de jocuri.Angajatii ies intre aceste doua scari si fumeaza.Deci aprind si o bricheta/chibrit,adica flacara deschisa.
Exista cele doua contoare de gaz,cate unul pt.fiecare scara,intre care se intampla cele de mai sus.
Deoarece nu dorim regrete din partea autoritatilor,in caz de Doamne Fereste se formeaza vreo punga de gaz,va solicit LEGILE si ARTICOLELE cu privire la lucrul cu foc deschis in apropierea instalatiilor de gaz si pozitionarea locurilor de fumat in NSSM.
Va multumim,
Nicu
Cel mai recent răspuns: niccu , utilizator 10:11, 7 Noiembrie 2023
2 din 7 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu există vreo astfel de lege. Se poate fuma în acel loc.


2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Anuntati furnizorul dvs. de gaze si dumnealor or sti mai bine.
Ati putea delimita locul rspectiv, adica fumatorii sa nu se apropie prea mult de contori.
Puteti anunta si Pompierii, care vor trasa niste masuri ce trebuie luate de catre asociatia de proprietari si responsabilii salii de jocuri..
1 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nefiind spatiu închis, nu are vreo interdicție. Distanta intre doua scări e destul de mare, in plus nu se pot acumula gaze, de unde si până unde "pungă", iar contorii nu sunt surse de scăpări, decât dacă sunt defecțiuni. Însă distribuitorul de gaz verifica periodic rețeaua respectivă și remediază defecțiunile, chiar de ar fi.

Adam Grecu a scris:

Anuntati furnizorul dvs. de gaze si dumnealor or sti mai bine.[...]

Ultima modificare: Miercuri, 6 Septembrie 2023
latka, moderator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Un ultim raspuns de nota 10, dl. moderator. Congrats!
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util


latka a scris:

iar contorii nu sunt surse de scăpări

Ba unii sunt. De exemplu contorul cu corector (la marii consumatori) la oprirea consumului elimina ce este in interior si se si simte un miros usor.
Cantitatea este foarte mica si se simte doar daca esti langa cutie si atat. Declanseaza aparatul de verificat scapari dar doar in acel moment cand se opreste consumul.
Dar nu este periculos si nu ar avea cum sa se aprinda intrucat este in aer liber adica o mica cantitate de gaz in atmosfera.

Alte discuții în legătură

Buna seara ! vreau sa adresez o intrebare la o situatie de care ... biluta77 biluta77 Buna seara ! vreau sa adresez o intrebare la o situatie de care nu ne-am lovit pana acum. Avem o scara de bloc cu 12 apartamente. Intra teava principala de ... (vezi toată discuția)
Distrigaz - contor infundat de la frig. cum se va calcula consumul anterior? mariafusu mariafusu As dori sa ma informati ,un angajat de la Distrigaz Brasov a venit si mi-a schimbat contoaru de caz care este instalat la parter in scara blocului linga usa ... (vezi toată discuția)
Alta intrebare....in continuarea celei precedente.....daca detectorul ... nea caisa nea caisa alta intrebare....in continuarea celei precedente.....daca detectorul este prevazut si cu valva, iar aceasta, asa cum se stie inchide alimentarea cu gaz, ... (vezi toată discuția)