avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 623 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Distrigaz - contor infundat de la frig. Cum se va ...
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Distrigaz - contor infundat de la frig. Cum se va calcula consumul anterior?

As dori sa ma informati ,un angajat de la Distrigaz Brasov a venit si mi-a schimbat contoaru de caz care este instalat la parter in scara blocului linga usa ,care este vizavi de usa de la intrare in bloc ,dinsi au gasit contoaru infundat ,din ce cauza nu stiu ,am fost iformata ca trebuie sa platesc din urma de cind este contoaru defect ,dar eu sau dinsi de unde stiu cit gaz s-a consumat si decind este defect contoaru ,eu ce vina am ?,unde pot sa ma adresez in caz ca o sa-mi vina sa platesc nu stiu cit si ce cind .Ce pot sa fac in acest caz?Au instalat un nou contoar ,cu acesta nu se poate intimpla la fel?De ce l-au pus iar in acelas loc? ,daca zic dinsi ca din cauza frigului s-a infundat.Atept un raspuns .Cu respect Maria.
Cel mai recent răspuns: mariafusu , utilizator 18:55, 23 Februarie 2013
Nu ati deschis discutia in sectiunea potrivita.
Ar trebui mutata discutia, mai potrivit fiind in sectiunea relatii in comunitate.
Am dat clik pe raportare abuz (pentru mutare) si nu functioneaza. :((

Daca plata va fi mult prea mare, pentru consumul dvs. obisnuit, ar trebui sa faceti o nota scrisa la Distrigaz Brasov in care sa aratati ce s-a intamplat.
In cazul mentionat, consumul dvs. individual poate fi stabilita in functie de citirea consumului inregistrat pe bloc, respectiv la masuratoarea anterioara, pe acelasi traseu comun, inainte de ramificatia spre dvs. din care se scade citirea pe celelalte ramificatii.
Infundarea contorului nu va poate fi imputata dvs., atata timp cat sigiliul montat pe contor a fost intact. In plus, pe gaz, orice neetanseitate poate fi usor sesizata datorita mirosului specific.
Fiind infundat contorul, cum ati fi putut consuma gaz, la aragaz sau la centrala proprie ? Este posibil numai daca exista traseu de ocolire a contorului. In acest caz este ilegal sa existe asa ceva.
Daca gazul ingheata pe traseu si/ sau in contor, numai lucratorii de la Distrigaz pot interveni, fiind chemati telefonic de dvs., in cazul in care nu aveti gaz la aragaz sau/ si la centrala proprie sau/ si la arzatorul din soba, etc.
Mentionez ,aparatu sau contoaru de gaz era sigilat ,l-au verificat in fata mea nu a umblat nimeni la el si totusi dinsi mi-au zis ca o sa ma puna sa platesc gazu din urma cu nu stiu citi ani ,ce vina am eu ,de unde sa stiu eu ca aparatu e defect,
Trebuie sa va uitati pe facturile de gaze, anterioare si sa vedeti consumul lunar. Nu platiti consumul in functie de citirea facuta de lucratorul de la Distrigaz, de regula la 2 luni ?
Daca contorul era infundat si nu exista un traseu de ocolire al contorului nu puteati consuma gaz deloc, deci nu aveati flacara la aragaz si nici la alte arzatoare, implicit nu puteati face mancare si/ sau sa va incalziti. Presupun ca ati beneficiat totusi de incalzire si flacara la aragaz.
Faptul ca era contorul sigilat trebuia consemnat intr-un document scris si dvs . sa semnati alaturi de lucratorul de la Distrigaz acel document. Probabil ca acel contor nu era verificat tehnic si/ sau expirase verificarea tehnica anterioara.
Nu ar trebui sa acceptati sa platiti orbeste tot ce va apare pe factura, dar nici sa va panicati inainte de a veni factura.
Puteti contesta in scris factura, la directorul filialei si dupa caz, sa ajungeti in instanta civila.
Se poate face o expertiza tehnica judiciara, la cererea dvs. adresata instantei de judecata, daca veti ajunge in instanta si expertul va calcula consumul mediu pentru gospodaria dvs., in functie de nr. de persoane, suprafata incalzita, etc.
Distrigaz va trebui sa probeze in instanta ca dvs. ca persoana va faceti raspunzatoare de consumul suplimentar (diferenta intre consumul mediu calculat de catre expert si cantitatea de gaz trecuta pe factura).
Personal, nu cred ca veti ajunge la instanta si veti rezolva cu directorul filialei, in cazul ca factura primita va depasi cu mult consumul dvs. anterior.
Daca ajungeti in instanta, puteti sa va aduceti aminte si de aceste comentarii, ele va pot fi de folos ca informare a dvs., cand veti discuta dupa caz, cu mediatorul/ avocatul/ expertul/ judecatorul.
Sa aveti bafta.
Va multumesc ,da am avut tot timpul gaz nu a fost problema dar nu inteleg de ce dinsi zic ca a fost infundat contoaru ,au constatat ca sigilu era intact nu a fost umblat la el ,acum astept sa vad ce plata va veni pe factura si vo voi urma sfatul ,va multumesc inca o data ,cu respect MARIA FUSU.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contor de gaze blocat cezarina07 cezarina07 Mi s-a blocat contorul de gaze .Nu stiu exact de cand . Am sesizat pe cei de la distrigaz. Problema este ca nu stiu cum vor proceda . Sigiliul este intact . ... (vezi toată discuția)
Acuzatie consum fraudulos gaze. cristiene cristiene Sunt acuzat pe nedrept de consum fraudulos gaze naturale Saptamana trecuta ianuarie 2012 au venit reprezentantii companiei de gaze pt a schimba contorul de ... (vezi toată discuția)
constatare sigiliului de fabrica a unui contor de gaze fals kalm kalm Buna ziua,va rog sa ma indrumati cum sa procedez in cazul in care mi s-a schimbat contorul de gaze iar la cel vechi s-a constatat prin verificare metrologica ... (vezi toată discuția)