avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 630 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Doresc sa repar peretele casei mele care dă în ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Doresc sa repar peretele casei mele care dă în curtea vecinului..acesta ...

Doresc sa repar peretele casei mele care dă în curtea vecinului..acesta îmi pune condiții:sa plătesc 3000 de ron pt "murdăria cauzată" plus 300 de ron/zi pt faptul că el vrea sa fie prezent la cele 2 sau 3 zile de lucru necesare...cred că nu e legal ceea ce îmi cere,dar nu știu cui să mă adresez (eu locuiesc în Spania iar tatăl meu este cel care ar trebui să facă demersurile necesare)... Primăria nu intervine în asemenea cazuri, vecina in cauză lucrează la consiliu județean.... Vreau sa repar peretele in cauză, deoarece se deteriorează... nu știu cui să mă adresez... mulțumesc anticipat, o zi bună
Ultima modificare: Miercuri, 6 Septembrie 2023
Manuela Rășină, administrator
1 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Oricui v-ati adresa (si nu aveti cui va adresa), trebuie sa va intelegeti cu vecinul daca intrati pe proprietatea lui, sa efectuati reparatia casei dvs.
Mai aveti si varianta unui proces dar pentru asta ar fi preferabil sa aveti un avocat, care si acesta costa..., sau medierea...
2 din 7 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pai dacă nu vă cerea asta lucrătorii sigur ar lăsa în urma lor cât mai multă mizerie și lucrările în loc de 2 sau 3 zile ar putea dura oricât,"până termină".
Așa sunt obligați să termine cât mai repede și să facă și curățenie după ei.
Ultima modificare: Joi, 7 Septembrie 2023
mitabiciclista, utilizator
2 din 7 utilizatori consideră
acest răspuns util
Instanta nu poate dispune vecinului dvs., sa va permita accesul pe proprietatea sa, sa efectuati lucrari de ctii, altfel decat in baza unei intelegeri bilaterale privind conditiile de lucru si costurile.
6 din 8 utilizatori consideră
acest răspuns util
Acesta este un caz clasic de abuz de drept. Refuzul vecinului de a permite accesul muncitorilor pe terenul sau trebuie sa fie justificat, adica sa arate ca, in cazul in care ar fi de acord, s-ar produce o vatamare a dreptului sau de proprietate. In caz contrar, savarseste un abuz de drept.
Daca nu reusiti sa va intelegeti pe cale amiabila, solutia este o actiune civila ce are ca obiect obligatia de a face. Daca instanta constata ca refuzul vecinului este nejustificat (cladirea nu a mai fost reparata de multi ani, se afla in posibilitatea de prabusire, etc), iar interventia muncitorilor este necesara pentru reparatie/consolidare, il va obliga pe vecin sa va permita accesul pe durata lucrarilor. Muncitorii trebuie sa lase locul in care au intervenit la fel ca inainte de inceperea lucrarii. Se pot face doar reparatii nu si montarea de panouri de izolatie care iau din spatiul de proprietate al vecinului.
Mai este si ORDONANȚĂ DE URGENȚĂ nr. 31 din 25 martie 2022 pentru modificarea și completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 18/2009 privind creșterea performanței energetice a blocurilor de locuințe, se refera si la case nu numai la blocuri.
un articol interesant este aici
[ link extern ] /
Ultima modificare: Vineri, 8 Septembrie 2023
gh_liviu, utilizator

Alte discuții în legătură

Reparatii la o casa aflata pe mejdina mariacb mariacb Buna ziua Intru direct in subiect pt a nu va rapi mult timp: in urma cu 5 luni am cumparat o casa veche de peste 50 de ani care se afla pe mejdina. In luna ... (vezi toată discuția)
Vecinul nu-mi permite accesul in curtea sa pt executia unor reparatii la imobilul meu Sorelly Sorelly Buna ziua, Ma confrunt cu o problema destul de grava...vecinul nu-mi permite accesul in curte pt a face unele reparatii urgente la imobilul meu. In urma ... (vezi toată discuția)
Reparatia spatele casei fara acordul vecinului mircolas mircolas Buna ziua, Am probleme cu vecinul care nu imi da voie sa repar spatele casei.Am 60 cm pana la gard si nu pot aseza schela in acest spatiu ( mentionez ca imi ... (vezi toată discuția)