avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 652 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Am inteles ca in anumite tari, utilizarea AI pentru a ...
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Am inteles ca in anumite tari, utilizarea AI pentru a scrie o ...

Am inteles ca in anumite tari, utilizarea AI pentru a scrie o carte este legala si nu inseamna plagiat, intrucat drepturile de autor se aplica doar oamenilor.
In Romania, cum este?
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 06:59, 11 Septembrie 2023
veti avea surpriza sa constatati ca AI plagiaza. de unde credeti ca-si ia informatiile? din alte carti
Plagiatul si incalcarea drepturilor de autor sunt chestiuni foarte diferite. Poate fi plagiat chiar daca este 0% furt de text si de imagini.

Iar problema prinicipala cu ChatGPT nu este ca el conspecteaza din lucrarile altora, ci chiar inventeaza studii fictive, adica cercetari stiintifice care nu exista in realitate. De exemplu, niste avocati au comandat ChatGPT sa scrie o aparare bazata pe precedente juridice, iar ChatGPT a inventat precedente care nu au existat niciodata.

Asta se poate vedea usor: ii cereti sa va dea referintele (citarile) si veti afla ca... nu poate.
Ultima modificare: Luni, 11 Septembrie 2023
tgeorgescu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Descoperire arheologica cu implicatii istorice majore. este aplicabila proprietatea intelectuala ? Trajano Trajano Buna ziua, Fara detalii, din motive usor de inteles...Intrebarea mea este daca o descoperire arheologica, contributie personala, cu viitoare implicatii ... (vezi toată discuția)
Lucrarea de doctorat plagiată poate fi obiectul unui dosar penal? icealinutza icealinutza Se vehicula zilele trecute pe mass media următoarea știre: Lucrarea de doctorat a domnului \"X\" face obiectul unui dosar penal, după ce \"Academia ...\" a ... (vezi toată discuția)
Plagiat lucrare de disertatie nastaseanamaria nastaseanamaria Buna ziua. Ieri trebuia sa-mi sustin lucrarea de disertatie. In schimb, fara a exista o lista initiala cu persoanele care sunt respinse pe motiv de plagiat, ... (vezi toată discuția)