Buna seara as dori sa cumpăr un apartament prin banca ( prima casa sau credit ipotecar ) ,acest apartament are 2 camere iar proprietarul a refăcut acoperișul total de la 0 ,și aș dori că în acel pot sa fac o mansarda .Din cate am înțeles am nevoie de mai multe aprobări și aprobarea bănci.Daca nu primesc aprobarea bănci pentru a face mansarda și o fac fara aprobarea ei cum m-ar sancționa banca? Au mai fost cazuri în care banca a aprobat mansardarea ?!
ynocentta
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Raspunsul este conditionat de mai multi factori
Conform disp L nr 196/2018 proprietarii nu au dreptul sa schimbe destinatia si aspectul partii comune condominiu
mansardarea ,legal nu se poate executa partial,strict la nivelul apartamentului dv
Pentru a putea executa modificari la partea comuna de imobil de locuit in comun este necesar sa obtineti acordul individual al tuturor proprietarilor si al asociatiei de proprietari
Da am citit ce pași sunt de urmat,nu exista nici un fel de problema la acordul vecinilor sau al asociației .întrebarea mea era daca au mai fost cazuri în care daca sa luat un ap prin banca ,banca nu ia da acceptul pentru a face mansardarea unu ap.Sau daca a primit cineva aprobare cum as putea face legal mă refer sa primesc aprobarea bănci
Aprobarea băncii nu are nici o valoare(deși nu o veți obține).Vă trebuie autorizație de construire de la primarie(și nu o veți obține).Nu mai visați,treziți-vă la realitate.
Refacere mansarda
Habbabear
As fi interesata sa achizitionez un apartament intr-o mansarda construita in 2012 pe un bloc vechi. In 2016 acoperisul intregii mansarde a luat foc. Am inteles ... (vezi toată discuția)