avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 303 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajare fără contract de muncă. Am fost angajat ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajare fără contract de muncă. Am fost angajat în sistem ...

Angajare fără contract de muncă. Am fost angajat în sistem HoReCa (restaurant ) ca pizer și ajutor bucătar , însă fără să semnez contract de muncă. După 4 luni , am cerut de la angajator fluturașul de salariu , având nevoie la bancă pt.a obține credit financiar. Nu am primit documentele cerute de mine , deoarece am lucrat ilegal, fără contract , eu crezând că am contract de muncă încheiat cu el. După 4 luni , am decis că renunț la muncă. A doua zi am fost sunat de patron , să mă prezint la firmă să ridic fluturașul de salariu și să semnez contractul de angajare pe perioada deja lucrată , de 4 luni. Când se semnează un contract de muncă , înainte de a începe activitatea sau după încetarea activității. Situația creată învinovățește angajatorul de evaziune fiscală , prin faptul că nu a plătit dările la stat pt.exploatarea mea.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 05:31, 12 Septembrie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Contractul individual de munca se incheie in baza consimtamantului partilor, in forma scrisa, in limba romana, cel tarziu in ziua anterioara inceperii activitatii de catre salariat. Obligatia de incheiere a contractului individual de munca in forma scrisa revine angajatorului.

Anterior inceperii activitatii, contractul individual de munca se inregistreaza in registrul general de evidenta a salariatilor, care se transmite inspectoratului teritorial de munca cel tarziu in ziua anterioara inceperii activitatii.

Angajatorul este obligat ca, anterior inceperii activitatii, sa inmaneze salariatului un exemplar din contractul individual de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună dimineața. acum câteva zile m-am angajat la o firmă. ... elena elisabeta 13 elena elisabeta 13 Bună dimineața. Acum câteva zile m-am angajat la o firmă. Am început lucru dar nu am primit CIM. Am colege care lucrează de 4-5 luni dar nici ei nu au ... (vezi toată discuția)
Salariu, refuz plata 1ecaterina1 1ecaterina1 Buna ziua tuturor, Intampin o problema cu angajatorul care nu vrea sa mai imi dea salariu deoarece nu am facut luna aceasta vanzari prea multe. In contract ... (vezi toată discuția)
Inregistrare cim iulianapavel iulianapavel Buna dimineata, In data de 05.09.2016, dupa ce m-am intalnit in prealabil cu angajatorul si am stabilit conditiile de munca (program , salariu, atributii in ... (vezi toată discuția)