avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 209 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj, zero aport al paratului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj, zero aport al paratului

Partaj
Va rog sa ma care pot fi consecintele unui parta in cazul in care : in timpul casatoriei a fost cumparata o proprietate in regim de comunitate de bunuri. Reclamantul dovedeste ca achizitia a fost facuta integral cu banii lui ,iar paratul nu a avut absolut nici o sursa de venit pe timpul casatoriei. Ma intereseaza cat i-ar putea reveni paratului , sau daca i-ar reveni ceva
Ultima modificare: Marți, 12 Septembrie 2023
Sineu, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:23, 15 Septembrie 2023
4 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Orice bun cumpărat pe timpul căsătoriei este considerat comun, și se împarte la partaj după divorț, plecând de la prezumția de 50/50%.
Inteleg prezumtia de 50% , dar nu se ia in considerare aportul fiecaruia ? mai ales ca aportul unei parti este zero neavand surse de venit sau posibilitati financiare pentru a contribui la cumpararea proprietatii
Ultima modificare: Marți, 12 Septembrie 2023
Sineu, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
La NOTAR se va împărți 50/50%, dar aveți posibilitatea să negociați procentul cu fosta soție.
Dumnevoastră ce procent sunteți dispus să-i dați fostei soții 40%, sau 30%`?

Oricum legea așa stabilește că tot ce se dobândește pe timpul căsătoriei este comun ambilor soți.
Dacă nu vă înțelegeți la împărțirea bunurilor, va trebui să apelați la instanța de judecată, și instanța poate dispune pentru fosta soție un procent mai redus, spre exemplu un 40%.
Ultima modificare: Marți, 12 Septembrie 2023
Dapix, utilizator
In lipsa unei ințelegeri amiabile, doar instanța de judecată va stabili dacă unei parți i se cuvin mai mult de 50% si celeilate mai putin. Oricum, eu unul nu am auzit de nicio situație în care instanța să dea un bun comun exclusiv unui soț. În orice caz, trebuie să vă înarmați cu răbdare si mai ales cu un avocat bun.
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Depinde și din ce bunuri este compusa masa partajabila dacă este un singur bun,mai multe,dacă la celelalte bunuri partenerul a contribuit sau nu.etc.Daca faceți dovada contribuției exclusive sau majoritare la dobândirea bunului nu o sxa aveți probleme.Situatia Se analizează cu un av în funcție de circumstanțele spetei,partenerulcare nu a contribuit e femeie,a avut o contribuție în gospodărie,creștere copii,etcetc.

Alte discuții în legătură

Partaj dupa divort: stabilirea cotelor de proprietate cuvenite sotilor dupa veniturile si portul in munca al acestora lelia20052006 lelia20052006 Sunt divortata din aprilie 2006.In urma divortului am ramas cu cei 2 copii rezultati in urma casatoriei(de 18 ani,eleva clasa aXII-a si 12 ani, eleva clasa a ... (vezi toată discuția)
Partaj între soți: cum se procedează când unul dintre ei renunță la partea care, în mod legal, i s-ar cuveni? Miriam22 Miriam22 Fiul meu divorțează. Casa în care au locuit, ca soți, a fost cumpărată exclusiv din banii fiului meu fără a încheia actele de vânzare -cumpărare, ... (vezi toată discuția)
Partaj bisoc liviu bisoc liviu as dori sa stiu daca pentru parasire de domiciliu sau daca pentru infideliate pot pierde partajul bunurilor sau sa ne afecteze cumva. si daca bunurile luate ... (vezi toată discuția)