avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 207 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj, zero aport al paratului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj, zero aport al paratului

Partaj
Va rog sa ma care pot fi consecintele unui parta in cazul in care : in timpul casatoriei a fost cumparata o proprietate in regim de comunitate de bunuri. Reclamantul dovedeste ca achizitia a fost facuta integral cu banii lui ,iar paratul nu a avut absolut nici o sursa de venit pe timpul casatoriei. Ma intereseaza cat i-ar putea reveni paratului , sau daca i-ar reveni ceva
Ultima modificare: Marți, 12 Septembrie 2023
Sineu, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:23, 15 Septembrie 2023
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Reclamantul care pretinde cota majoritara va trebui sa dovedeasca ca bunul comun al sotilor este obtinut cu contributia sa exclusiva ( sa intoarca prezumtia legala simpla de contributie egala 50-50%).

Acum depinde si de unde veneau banii respectivi, daca se poate retine sau nu o cotributie in natura a celuilalt sot la sarcinile casatoriei.

Indiferent ca sunteti reclamant sau parat as zice ca macar sa consultati un avocat sa stiti cum sa puneti problema, ce sanse aveti si ce costuri implica un astfel de demers.
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Salariul e bun comun pe perioada casatoriei, iar munca in casa e considerata contributie, deci daca nu e vb de bun propriu, ci comun cf legii, va trebui sa cereti o cota majorata si sa dovediti contributia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj dupa divort: stabilirea cotelor de proprietate cuvenite sotilor dupa veniturile si portul in munca al acestora lelia20052006 lelia20052006 Sunt divortata din aprilie 2006.In urma divortului am ramas cu cei 2 copii rezultati in urma casatoriei(de 18 ani,eleva clasa aXII-a si 12 ani, eleva clasa a ... (vezi toată discuția)
Partaj între soți: cum se procedează când unul dintre ei renunță la partea care, în mod legal, i s-ar cuveni? Miriam22 Miriam22 Fiul meu divorțează. Casa în care au locuit, ca soți, a fost cumpărată exclusiv din banii fiului meu fără a încheia actele de vânzare -cumpărare, ... (vezi toată discuția)
Partaj bisoc liviu bisoc liviu as dori sa stiu daca pentru parasire de domiciliu sau daca pentru infideliate pot pierde partajul bunurilor sau sa ne afecteze cumva. si daca bunurile luate ... (vezi toată discuția)