avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 231 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Salutare! Foarte pe scurt, astept acum de la serviciul ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Salutare! Foarte pe scurt, astept acum de la serviciul rutier ...

Salutare! Foarte pe scurt, astept acum de la serviciul rutier suspendarea dreptului de conducere pentru acumularea celor 15 puncte. }ntrebarea este, pe ce perioada mi se suspenda permisul avand in vedere ca ultima suspendare a fost in Decembrie anul trecut? Legea zice ca la acumularea din nou a 15 puncte in ultimele 12 luni de la suspendare iti da 60 zile, dar la mine permisul nu mi a fost suspendat acum 9 luni pentru cele 15 puncte, Multumesc!
Cel mai recent răspuns: latka , moderator 14:13, 15 Septembrie 2023
Atunci veti lua o suspendare de 30 de zile.
Prabibil ati socotit dv gresit punctele.
Adica de la ultima amenda punctele adunate inapoi pe un an trebuia sa fac 15. Daca nu faceau cand luati urmatoare amenda se socoteste de acolo inapoi si o parte din cele existente nu se mai incadreaza in 12 luni.

[ link extern ]
Nu ati citit corect, utilizatorul spune ca a avut anterior o suspendare simpla, nu pentru acumulare de puncte:
dar la mine permisul nu mi a fost suspendat acum 9 luni pentru cele 15 puncte,

Deci nu e vorba de cazul 2 acumulari de 15 puncte intr-un an, caz in care se majoreaza suspendarea a doua cu 30 de zile.
Articolul 103
(1) Suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule, tractoare agricole sau forestiere ori tramvaie se dispune:
a) pentru o perioada de 30 de zile, dacă titularul permisului de conducere a săvârșit contravenții care cumulează 15 puncte de penalizare;
b) pentru o perioada de 60 de zile, dacă titularul permisului de conducere cumulează din nou cel puțin 15 puncte de penalizare în următoarele 12 luni de la data expirării ultimei suspendări a exercitării dreptului de a conduce.
.................................................
(5) Suspendarea exercitării dreptului de a conduce prevăzută la alin. (1) lit. a) și b) anulează toate punctele de penalizare acumulate până în acel moment.
Ultima modificare: Vineri, 15 Septembrie 2023
latka, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In perioada iunie-decembrie 2022 am acumulat 16 puncte de penalizare. ... Elena Cristina Nitu Elena Cristina Nitu In perioada iunie-decembrie 2022 am acumulat 16 puncte de penalizare. Nu am primit nici o instiintare sa merg sa predau permisul de conducere. Acum, dupa 9 ... (vezi toată discuția)
Accident rutier costel_gr2013 costel_gr2013 daca procurorul claseaza cauza fara a specifica ca se suspenda permisul de conducere ,politia mai are dreptul de al suspenda? (vezi toată discuția)
Accident rutier cu victime, dosar penal clasat. pot rămâne fără permis 90 de zile? Supita Supita Buna ziua! Am si eu o intrebare! In urma unui accident rutier cu victime dosarul se claseaza. Pot ramane fara permis 90 de zile? Acum merg cu dovada (vezi toată discuția)