avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1325 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Neemiterea deciziei de concediere dupa expirarea ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Neemiterea deciziei de concediere dupa expirarea preavizului, ...

Neemiterea deciziei de concediere dupa expirarea preavizului, angajatul aflandu-se la momentul respectiv in concediu de odihna, trebuie comunicata angajatului pentru a se prezenta la serviciu ? In ce fel, scris sau telefonic ? Angajatorul a sustinut ca prin neemiterea deciziei de concediere, C.I.M. a ramas in vigoare si angajatul trebuia sa stie acest lucru si sa se prezinte la serviciu.
Precizez ca in acest interval de preaviz angajatul se afla in concediu de odihna si mai mult, a incheiat un contract de munca cu un alt angajator, cu incepere cu ziua urmatoare expirarii preavizului.
Constituie acesta un abuz din partea angajatorului ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:06, 15 Septembrie 2023
la terminarea preavizului c.i.m. inceteaza... prin neemiterea decizie, c.i.m. nu e in vigoare..va trebui emisa o noua decizie prin care se revoca intentia de concediere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajatul contractual popescu de la primaria x primeste preaviz ... ioan6419 ioan6419 Angajatul contractual Popescu de la primaria X primeste preaviz de concediere de 20 de zile lucratoare. Face o cerere pentru efectuarea zilelor de concediu de ... (vezi toată discuția)
Se semneaza decizia de desfacere contract munca? alexafarcas alexafarcas Buna, am semnat preavizul pe la mijlocul lunii martie, de desfacere a contractului de munca, prin motive neimputabile mie si inchiderea/reorganizarea ... (vezi toată discuția)
Desfacere contract munca disciplinar in timpul concediului medical. ce se intampla dupa ce ies din concediu? client2012 client2012 am o intrebare... am fost concediat in perioada concediului medical. intre timp, am actionat angajatorul in justitie, in scopul anularii deciziei de ... (vezi toată discuția)